PMB pune în transparenţă decizională schimbarea denumirii Str. Tuberozelor în Alexei Navalnîi

Primăria Capitalei a pus în transparenţă decizională proiectul de hotărâre privind schimbarea denumirii străzii Tuberozelor în Alexei Navalnîi, iniţiat de consilierii generali ai USR.

159 afișări
Imaginea articolului PMB pune în transparenţă decizională schimbarea denumirii Str. Tuberozelor în Alexei Navalnîi

Str. Tuberozelor, unde se află Ambasada Rusiei la Bucureşti

„Considerăm oportună adoptarea unei hotărâri care să amintească de o persoană care a vorbit în locul multor milioane cărora le-a fost frică să o facă, care a întruchipat multe idealuri normale într-o democraţie (libertate de exprimare, libertate de asociere, egalitate, responsabilitatea politicienilor), dar aspru pedepsite de Rusia controlată de Putin şi care este erou al opoziţiei ruse, astfel că, în mod concret, solicităm adoptarea hotărârii de modificare a denumirii străzii Tuberozelor în Alexei Navalnîi”, au solicitat consilierii generali USR.

MAE transmite, potrivit documentaţiei, că nu a identificat „impedimente poliutice sau de natură a afecta interesele României” şi că prerogativa atribuirii sau schimbării denumirilor de străzi, parcuri, pieţe şi a altor locuri publice revine autorităţilor locale – in speţă Consiliului General.

Pe strada Tuberozelor sunt situate şi Ambasada Belarus şi Ambasada Canadei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici