Podul de la Brăila, proiectat să reziste 100 de ani. Un sistem antiumezeală îl va proteja

Podul de la Brăila a fost proiectat să reziste 100 de ani. Pentru a-l proteja de umezeală, constructorul va instala un sistem modern.

1374 afișări
Imaginea articolului Podul de la Brăila, proiectat să reziste 100 de ani. Un sistem antiumezeală îl va proteja

Pod Suspendat Brăila/Facebook

Podul de la Brăila va fi dotat cu „un sistem de dezumidificare a tuturor ansamblurilor podului, inclusiv a tablierului metalic şi a cablurilor”, potrivit informaţiilor oficiale.

De asemenea, cablurile vor fi izolate pe exterior cu o protecţie care asigură etanşeitatea, iar aerul din interior va fi permanent uscat şi monitorizat astfel încât să se asigure un mediu anticoroziv.

Protecţie antiumezeală va fi şi în interior.

„Pentru a asigura durabilitate şi protecţie anticorozivă ridicată, tablierul va fi dezumidificat în interior. Anumite rigidizări longitudinale vor fi utilizate drept canale pentru distribuţia aerului dezumidificat în spaţiul intern al tablierului. Un sistem de senzori va monitoriza asigurarea păstrării stării de umezeală din casetă sub nivelurile ce provoacă oxidarea. Se va menţine o umiditate relativă sub 40%, pentru a nu exista coroziune şi pentru a permite circulaţia pe pod în siguranţă, în orice anotimp”, a anunţat secretarul de stat la Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu.

Podul de la Brăila va fi cel mai mare de acest tip din România şi va lega regiunile istorice Moldova, Muntenia şi Dobrogea. Obiectivul va fi conectat la reţeaua rutieră prin drumul Brăila-Jijila şi drumul de legătură cu DN22 Smârdan-Măcin.

Drumul principal va avea o lungime de 19 kilometri, iar drumul de legătură Smârdan-Măcin va avea peste 4 kilometri.

Podul ar putea fi inaugurat înainte de termen, la finalul acestui an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici