Poliţia din SUA a ucis 1055 de persoane în 2021. Care sunt statele unde predomină violenţa

Cifrele au fost dezvăluite de o statistică publicată de Washington Post.

532 afișări
Imaginea articolului Poliţia din SUA a ucis 1055 de persoane în 2021. Care sunt statele unde predomină violenţa

Poliţia din SUA a ucis 1055 de persoane în 2021. Care sunt statele unde predomină violenţa

În 2021, poliţia a ucis cel puţin 1055 de persoane, în urma unor împuşcături. Acest lucru a fost dezvăluit de o statistică Washington Post.

Este o cifră-record şi ţine cont de perioada de după 2015. În 2020, victimele au fost în număr de 1021, în timp ce anul precedent au fost 999.

Potrivit sursei citate, nu s-a schimbat mare lucru de când, în urma uciderii lui George Floyd în 2020, au fost introduse peste 400 de proiecte legislative la nivel de stat, pentru a aborda problema utilizării excesive a forţei de către agenţi.

Floyd a murit după ce a fost imobilizat de un poliţist, care i-a ţinut genunchiul pe gât timp de aproximativ nouă minute, determinându-i moartea.

Statistica mai relevă că majoritatea persoanelor ucise de poliţie erau înarmaţi, iar 94% dintre cazuri erau bărbaţi.

Aproximativ 14% au suferit de probleme psihice. Statele în care s-a sinucis cel mai mult sunt New Mexico, Alaska şi Oklahoma.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici