Poliţist cercetat după ce pe internet a fost postat un film în care apare luând bani de la un şofer

Un poliţist din Feteşti este cercetat după ce pe o reţea de socializare a fost postată o înregistrare în care agentul este filmat în timp ce primeşte 100 de lei de la un şofer.

1759 afișări
Imaginea articolului Poliţist cercetat după ce pe internet a fost postat un film în care apare luând bani de la un şofer

Poliţist cercetat după ce pe internet a fost postat un film în care apare luând bani de la un şofer (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

În imaginile postate pe internet se poate observa cum poliţistul urcă într-o maşină şi primeşte 100 de lei de la şofer, pune apoi bani în buzunarul uniformei şi coboară din autovehicul.

Poliţia Judeţeană Ialomiţa s-a autosesizat în acest caz, declanşând o anchetă şi sesizând Serviciul Judeţean Anticorupţie.

"Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa s-a sesizat cu privire la săvârşirea unor eventuale fapte de corupţie şi încălcare a normelor de etică şi deontologie profesională de către un poliţist de la Poliţia Municipiului Feteşti. De îndată a fost dispusă efectuarea de cercetări de către Biroul Control Intern al inspectoratului, concomitent cu sesizarea Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa. Autosesizarea a venit ca urmare a unor imagini postate pe un site de încărcare şi vizualizare videoclipuri. Conducerea inspectoratului reiterează faptul că, nu tolerează încălcarea normelor de etică şi deontologie profesională şi că va sancţiona cu fermitate orice comportament care aduce atingere probităţii morale a profesiei de poliţist", se arată într-un comunicat al IPJ Ialomiţa.

Cazul a fost preluat de Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa, urmând ca procurorii să stabilească dacă poliţistul este vinovat de luare de mită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici