Poliţist cercetat pentru furtul a 1.300 euro şi 3.800 lei din cutia de valori a arestului IPJ Bacău

Un poliţist băcăuan este cercetat pentru delapidare după ce, în urma unui control pe linie internă, s-a constatat că acesta a furat din cutia de valori a Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău sumele de 1.300 de euro şi 3.800 de lei.

148 afișări
Imaginea articolului Poliţist cercetat pentru furtul a 1.300 euro şi 3.800 lei din cutia de valori a arestului IPJ Bacău

Poliţist cercetat pentru furtul a 1.300 euro şi 3.800 lei din cutia de valori a arestului IPJ Bacău (Imagine: Diana Iurkiewicz/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bacău, agentul de poliţie acuzat de delapidare a sustras din cutia de valori a arestului Poliţiei anumite sume de bani lăsate de persoanele aflate în arest preventiv în instituţia băcăuană.

În total, poliţistul băcăuan a sustras sumele de 1.300 de euro şi 3.837 de lei, bani aparţinând unor persoane încarcerate.

"Pe numele agentului de poliţie responsabil cu înregistrarea, păstrarea şi conservarea bunurilor aflate în cutia de valori a Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă Bacău a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare. Poliţistul în cauză a restituit o parte din prejudiciu, respectiv suma de 700 de euro", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Narcisa Butnaru.

Potrivit sursei citate, agentul de poliţie băcăuan va fi cercetat şi pe linie disciplinară, urmând ca la finalizarea anchetei să fie dispuse măsurile de rigoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici