Poliţist dus la spital după ce a fost bătut de un tânăr care a distrus şi maşina Poliţiei

Un recidivist în vârstă de 24 de ani, din Bârlad, a fost arestat preventiv, luni, pentru ultraj, tâlhărie şi distrugere, după ce a lovit cu capul în faţă un poliţist care încerca să-l încătuşeze din cauză că tâlhărise doi tineri, agresorul rupând şi una din oglinzile maşinii de Poliţie.

209 afișări
Imaginea articolului Poliţist dus la spital după ce a fost bătut de un tânăr care a distrus şi maşina Poliţiei

Poliţist dus la spital după ce a fost bătut de un tânăr care a distrus şi maşina Poliţiei (Imagine: TIbi Bologh/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, tânărul de 24 de ani a devenit agresiv şi l-a lovit atât pe poliţist, cât şi autospeciala de Poliţie în momentul în care un echipaj de la Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei Bârlad încerca să-l încătuşeze, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cu puţin timp înainte de incident, Aurel Drosu tâlhărise doi tineri de 18 ani în timp ce aceştia mergeau pe strada I.L. Caragiale, din municipiul Bârlad, motiv pentru care a fost dat în urmărire de către poliţişti.

"În momentul în care poliţiştii l-au depistat pe bărbat, acesta a devenit violent, astfel încât s-a impus imobilizarea sa. În timpul încătuşării însă, Aurel Drosu l-a lovit cu capul în faţă pe unul dintre poliţişti şi a rupt oglinda retrovizoare de la autoturismul de serviciu al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX responsabilul mass-media al Poliţiei Judeţene Vaslui, Alina Tonică.

Imediat după incident, poliţistul lovit a ajuns la Spitalul de Urgenţă Bârlad, medicii stabilind că are nevoie de două-trei zile de îngrijiri medicale. În ceea ce priveşte prejudiciul creat prin distrugerea maşinii de poliţie, valoarea acestuia se ridică la 1.700 de lei.

Reţinut iniţial pentru 24 de ore, Aurel Drosu a fost prezentat la Parchet, respectiv Judecătoria Bârlad, cu propunerea de arestare preventivă. Magistraţii bârlădeni au admis solicitarea şi au emis mandat de arestare preventivă pe numele tânărului de 24 de ani, pentru o perioadă de 30 de zile, sub acuzaţiile de ultraj, tâlhărie şi distrugere.

Aurel Drosu este recidivist, fiind eliberat din puşcărie în urmă cu o lună, unde fusese încarcerat în urma unei condamnări pentru furt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici