Poliţist reţinut după ce a împuşcat o persoană şi a rănit alte două, cu o sabie

Un agent de la Poliţia Locală Băileşti (Dolj) a fost reţinut, în noaptea de duminică spre luni, după ce a împuşcat o persoană şi a rănit alte două, pe care le-a atacat cu o sabie, la o petrecere de Florii.

62 afișări

Poliţiştii din comuna Cioroiaşi (Dolj) au fost solicitaţi, duminică seară, să intervină la o petrecere din localitate unde a avut loc o altercaţie.

La faţa locului, poliţiştii au stabilit că un bărbat, Cătălin Negreţ, agent la Poliţia Locală Băileşti, împuşcase o persoană şi rănise alte două cu o sabie, la o petrecere care a avut loc de Florii în comuna Cioroiaşi.

"Poliţistul, alături de o altă persoană, pe de-o parte, şi alte trei persoane, pe de altă parte, au intrat în conflict. La un moment dat, poliţistul a tras cu un pistol cu bile, pe care îl deţinea cu acte în regulă, într-o persoană, după care le-a lovit cu o sabie pe toate cele trei persoane cu care intrase în conflict", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti, Mădălin Stanciu.

Potrivit acestuia, persoana împuşcată şi o altă persoană rănită cu sabia au suferit leziuni uşoare, primind îngrijiri medicale la Spitalul Municipal Băileşti.

Cea de-a treia persoană este însă rănită grav, având o plagă tăiată în zona toracică. Victima a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.

Poliţistul a fost reţinut în noaptea de duminică spre luni, urmând să fie dus la Judecătoria Băileşti pentru emiterea mandatului de arestare preventivă.

El este cercetat pentru lovire sau alte violenţe, vătămare corporală gravă, port fără drept al unei săbii, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice, precum şi refuzul de recoltare de probe biologice.

"Se pare că poliţistul consumase băuturi alcoolice înainte de a participa la petrecere, după care s-a deplasat spre petrecere. De asemenea, el a consumat alcool şi la petrecere şi apoi a plecat de acolo cu maşina. El a refuzat la Spitalul din Băileşti să i se recolteze probe biologice", a mai spus prim-procurorul Mădălin Stanciu.

Un alt conflict în care a fost folosit un pistol cu bile a avut loc, luni dimineaţă, tot la Băileşti, unde doi tineri au fost împuşcaţi cu un pistol cu bile de cauciuc, de către un alt tânăr. În urma incidentului, cei doi tineri împuşcaţi au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici