Poliţişti reţinuţi în urma percheziţiilor la suspecţi de corupţie şi furturi din Portul Constanţa

Cinci persoane, între care trei poliţişti de la Serviciul Poliţiei Transporturi Maritime Constanţa, au fost reţinute, în urma percheziţiilor făcute joi pentru destructurarea unei reţele specializate în furtul de produse petroliere şi îngrăşăminte din vagoanele de tren care intră în Portul Constanţa.

584 afișări
Imaginea articolului Poliţişti reţinuţi în urma percheziţiilor la suspecţi de corupţie şi furturi din Portul Constanţa

Poliţişti reţinuţi în urma percheziţiilor la suspecţi de corupţie şi furturi din Portul Constanţa (Imagine: Shutterstock)

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori de la Parchetul Tribunalului Constanţa, în perioada 2014 - 2015, Florin Mustăţea, ajutat de persoane rămase încă nedepistate, a furat din vagoane cisternă sosite în Portul Constanţa diferite cantităţi de produse petroliere, pe care le-a valorificat apoi cu ajutorul lui Costel Bobric şi a altor participanţi, neidentificaţi până în prezent.

În aprilie 2015, Mustăţea le-a dat mai multe sume de bani şi produse petroliere poliţiştilor Cristian Buga şi Sorin Cosmeanu, de la Poliţia Transporturi Maritime Constanţa, iar colegul acestora, Nicolae Zanet, a primit de la un alt participant la furturile de produse petroliere diverse sume de bani, astfel încât să le permită acestora să sustragă în continuare combustibili din Portul Constanţa.

Joi, în urma percheziţiilor făcute la locuinţele inculpaţilor sau ale apropiaţilor acestora, dar şi la autoturismele folosite, inclusiv cele de serviciu, au fost descoperite mai multe cantităţi de produse petroliere provenite de la vagoanele cisternă manevrate în Portul Constanţa.

În urma celor constatate, procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea celor cinci.

Cristian Buga, Nicolae Zanet şi Sorin Cosmeanu, poliţişti la Compartimentul de Ordine Publică al Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa, sunt acuzaţi de luare de mită, Florin Mustăţea de furt calificat şi dare de mită, iar Costel Bobric este cercetat pentru complicitate la infracţiunea de furt calificat.

Ei vor fi prezentaţi, vineri, Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Într-un comunicat al DGA de joi se preciza că, în noiembrie 2014, Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa a sesizat Parchetul Tribunalului Constanţa că o reţea se ocupă cu furtul de produse petroliere, alcool şi îngrăşăminte din vagoanele de tren care întră în Portul Constanţa.

Din verificări a rezultat că gruparea era sprijinită de lucrători ai SNCFR Marfă SA, paznici din porţile de acces în port şi poliţişti de la Serviciul Poliţiei Transporturi Maritime Constanţa.

Procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Constanţa, împreună cu ofiţeri DGA din serviciile judeţene Constanţa, Tulcea, Brăila, Călăraşi şi Ialomiţa, cu sprijinul Grupării de Jandarmi Mobilă ”Tomis” Constanţa au organizat, joi, zece percheziţii la mai multe persoane suspecte de implicare în acest caz, fiind puse în aplicare şi 12 mandate de aducere, între care cinci pentru agenţi de poliţie.

Instrumentarea cauzei s-a realizat cu suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici