Poliţiştii care l-au prins pe piromanul care a incendat opt maşini, recompensaţi de Ministrul Afacerilor Interne

Ministrul de Interne, Carmen Dan, i-a felicitat personal, marţi, pe cei trei poliţişti care au avut un rol important în depistarea piromanului care a incendiat opt maşini. Ministrul a precizat că a decis să îi recompenseze pe aceştia pentru lucrări de excepţie şi misiuni speciale.

1299 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii care l-au prins pe piromanul care a incendat opt maşini, recompensaţi de Ministrul Afacerilor Interne

Poliţiştii care l-au prins pe piromanul care a incendat opt maşini, recompensaţi de Ministrul Afacerilor Interne

„I-am felicitat astăzi, personal, pe poliţiştii care au avut un rol definitoriu în prinderea piromanului care a reprezentat un real pericol pentru bucureşteni. M-am bucurat să constat că poliţiştii Radu Pomană, Alexandru Birău şi Alexandru Mehesz-Geczi fac parte din tânăra generaţie, au entuziasm, îşi iubesc sincer meseria şi au voinţa de a dovedi că sunt profesionişti. (...) Respect celor trei poliţişti pe care am decis să îi recompensez prin acordarea, începând din această lună, a majorării pentru lucrări de excepţie şi misiuni speciale”, a scris Carmen Dan, pe Facebook.

Carmen Dan a mai spus că, deşi astfel de situaţii nu sunt rare în activitatea poliţiştilor, efortul trebuie apreciat.

„Ştiu că prinderea bărbatului care a incendiat maşinile în Bucureşti a fost o misiune dificilă, care a presupus multă muncă, nopţi nedormite şi sacrificarea planului personal. E drept că toate aceste eforturi sunt deseori întâlnite în cariera unui angajat al Ministerului Afacerilor Interne, dar cu atât mai mult ele trebuie apreciate la adevărata valoare!”, a mai scris Carmen Dan.

Bărbatul acuzat că a incendiat, în urmă cu o săptămână, opt maşini, în Bucureşti, a fost arestat preventiv sâmbătă pentru 30 de zile, potrivit Poliţiei Capitalei. Poliţiştii susţin că acesta şi-a recunoscut faptele, nefiind o legătură între el şi proprietarii autoturismelor. Pentru depistarea suspectului, au fost vizionate peste 300 de ore de imagini.

"La această acţiunea au participat 40 de poliţişti judiciari de la Sectorul 1 şi toti poliţiştii de ordine publică din Poliţia Capitalei, căroroa le-au fost transmise toate datele în legătură cu autorul acestor fapte. Nu au fost stabilite toate argumentele pentru care el a incendiat aceste autoturisme. A fost destul de ambiguu în exprimare şi nu există o legătură între el şi proprietarii maşinilor incendiate. Şi-a recunoscut toate faptele. Nu a mai săvârşit în trecut astfel de fapte. În decursul celor 6 zile poliţiştii au vizionat peste 300 de ore de imagini. Au fost audiate peste 30 de persoane şi au fost conduse la secţie mai multe persoane care semănau cu autorul acestor infracţiuni. Am beneficiat de ajutorul unor martori care l-au văzut pe autor înainte şi după comiterea faptelor", a declarat şeful Poliţiei Sector 1,comisar şef Ionuţ Dana.

Bărbatul are 45 de ani şi este din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici