Poliţiştii constănţeni au tras şase focuri de armă pentru a prinde un şofer băut şi fără permis

Poliţiştii constănţeni au fost nevoiţi să tragă şase focuri de armă pentru a prinde, după o urmărire de mai mulţi kilometri, un şofer care a refuzat să oprească pentru un control de rutină, oamenii legii stabilind ulterior că acesta nu avea permis de conducere şi se urcase şi băut la volan.

29 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii constănţeni au tras şase focuri de armă pentru a prinde un şofer băut şi fără permis

Poliţiştii constănţeni au tras şase focuri de armă pentru a prinde un şofer băut şi fără permis (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01.00, un echipaj de poliţie a încercat să oprească pentru un control de rutină un autoturism marca Opel, cu numere de înmatriculare din Italia, la intersecţia străzilor Aurel Vlaicu şi Cumpenei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şoferul maşinii a refuzat însă să oprească la semnalul agentului, trecând în viteză pe lângă oamenii legii şi continuându-şi drumul pe Bulevardul Aurel Vlaicu.

Astfel, poliţiştii au plecat în urmărirea autoturismului, cerând ajutor prin staţie, iar după mai mulţi kilometri, în zona barierei de la intersecţia străzilor Aurel Vlaicu şi Baba Novac, au reuşit să-l blocheze între două maşini de Poliţie.

Ulterior, şoferul şi pasagerul din Opel au coborât şi au luat-o la fugă, iar pentru a-i prinde poliţiştii au tras şase focuri de armă în plan vertical.

În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că şoferul, de 26 de ani, nu avea permis de conducere, iar pentru că prezenta o puternică halenă alcoolică a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, poliţiştii au stabilit că şoferul mai provocase, miercuri seara, în localitatea Valu lui Traian, un alt accident de circulaţie, rămas iniţial cu autori necunoscuţi. Atunci, bărbatul, aflat tot la volanul unui autoturism Opel, dar cu numere de înmatriculare din Bulgaria, s-a luat la întrecere cu o maşină de culoare albastră, condusă de un prieten, iar la un moment dat cei doi s-au acroşat, autoturismul albastru ajungând pe contrasens şi lovind o autoutilitară ce se deplasa dinspre Constanţa spre Valu lui Traian. Atât dubiţa cât şi Opelul s-au răsturnat, însă în urma accidentului nicio persoană nu a fost rănită. Bărbatul de 26 de ani s-a urcat, apoi, în maşina prietenului său şi au fugit de la locul faptei.

În prezent, şoferul este cercetat penal pentru conducere fără permis, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, refuzul de a oprit la semnalul agentului de poliţie şi fugă de la locul faptei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici