Poliţiştii din Borşa, atacaţi cu focuri de armă de un suspect - VIDEO

Unul dintre suspecţii în cazul traficului cu utilaje grele furate din străinătate, un tânăr din Borşa dat în urmărire generală, a tras, vineri seară, mai multe focuri de armă într-o maşină a Poliţiei care îl urmărea, reuşind să scape, el fiind căutat în continuare de poliţiştii maramureşeni.

543 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii din Borşa, atacaţi cu focuri de armă de un suspect - VIDEO

Poliţiştii din Borşa, atacaţi cu focuri de armă de un suspect (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Voichiţa Zehan, a confirmat corespondentului MEDIAFAX că cel care a tras cu arma, vineri seară, asupra poliţiştilor maramureşeni este, într-adevăr, tânărul Nicoară Mihali Bandriş, în vârstă de 22 de ani. Acesta este suspect în cazul traficului cu utilaje grele furate din străinătate şi a mai reuşit să scape de poliţişti şi în urmă cu o lună, când a lovit o maşină a Poliţiei cu un autovehicul de teren, reuşind să fugă în pofida faptului că poliţiştii au tras focuri de armă împotriva lui.

Zehan a spus că Nicoară Mihali Bandriş a fost reperat de către poliţişti în cursul după-amiezii de vineri, în timp ce se afla la volanul unei maşini de teren înmatriculată în străinătate printr-o zonă din Pasul Prislop, cunoscută sub denumirea de "Preluca Tătarilor", oamenii legii trecând la urmărirea lui.

Zona în care a fost reperat Nicoară Mihali este una accidentată, iar poliţiştii au întâmpinat probleme pentru că tânărul era la volanul unei maşini de teren, iar ei la bordul unui autoturism.

"Poliţiştii au trecut la urmărirea lui, iar în momentul în care a sesizat că a fost reperat de poliţişti a demarat în trombă şi a intrat într-o zona inaccesibilă autoturismelor. Colegii noştri au continuat urmărirea şi, cunoscând topografia locului, au încercat să iasă în faţa autoturismului de teren. În apropierea acestuia, la circa 70 de metri de acesta, din respectiva maşină s-au tras focuri de armă în direcţia poliţiştilor. Colegii noştri, la rândul lor, au ripostat cu focuri de armă, iar în acel moment autoturismul de teren a reuşit să se îndepărteze", a declarat Voichiţa Zehan.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş a precizat că s-au instituit filtre pe toate căile de acces din zona Borşei. Poliţiştii maramureşeni i-au alertat şi pe colegii lor din Suceava, locul în care s-a petrecut incidentul fiind la câţiva kilometri de acest judeţ, cărora le-au semnalat faptul că tânărul de 22 de ani ar putea să apară în zonă.

"Sperăm ca în timpul cel mai scurt să il prindem şi să îl aducem în faţa instanţei', a mai spus Voichiţa Zehan.

Video Stirileprotv.ro

Nicoară Mihali a mai fost implicat într-un incident în care s-au tras focuri de armă

Nicoară Mihali a mai fost implicat într-un incident în care s-au tras focuri de armă şi în ziua de 5 august, când a intrat într-o maşină a poliţiei cu maşina sa şi, în ciuda focurilor de armă trase împotriva lui, a reuşit să fugă.

După acest incident, el este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de ultraj, ultraj contra bunelor moravuri şi distrugere. De asemenea, la aceste acuzaţii se adaugă faptele pentru care este suspect în dosarul privind traficul de utilaje furate din străinatate, precum şi celelalte infracţiuni pentru care este cercetat sau judecat.

La mijlocul lunii iulie, zeci de persoane au fost duse pentru audieri la sediile teritoriale ale DIICOT din cinci judeţe - Cluj, Vâlcea, Maramureş, Timiş şi Arad - unde au avut loc ample descinderi care au vizat traficul cu utilaje grele furate din străinătate de către membrii unei reţele formate, în principal, din cetăţeni români. Majoritatea presupuşilor membri ai reţelei erau din localităţile maramureşene Vişeu, Borşa şi Moisei.

Utilajele erau declarate furate de către proprietari şi apoi erau aduse în România

Utilajele erau declarate furate de către proprietarii din străinătate după ce erau aduse în România, astfel că aceştia încasau asigurarea pentru ele.

Un alt mod de operare al reţelei presupunea introducerea utilajelor în România după ce erau modificate seriile de şasiu şi de caroserie ale acestora. Imediat ce erau introduse în ţară, utilajele erau ascunse într-o pădure din apropierea localităţii Borşa, iar apoi erau vândute sau închiriate.

O parte din utilajele care aveau modificări ale seriilor de şasiu şi caroserie au fost depistate în punctele de frontieră, la intrarea în ţară, în timp ce altele au fost găsite în diverse zone din ţară.

30 de persoane au fost puse sub acuzare

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Maramureş, Iulia Utan, spunea, la începutul lunii iunie, că de la începerea investigaţiilor în dosarele de trafic cu autoturisme şi utilaje furate din străinătate şi aduse în Maramureş, în zona Borşa-Vişeu şi până atunci 30 de persoane au fost puse sub acuzare, fiind cercetate pentru furt, complicitate la furt şi tăinuire.

Iulia Utan preciza că, în urma investigaţiilor, s-a constatat că în zona Borşa-Vişeu acţionează o grupare infracţională axată pe utilaje de mare tonaj furate din Franţa, Belgia, Italia şi Marea Britanie, fiind începută o anchetă.

În dosarul traficului de utilaje furate din străinătate în noaptea de 17 spre 18 iulie au fost arestate preventiv, pentru 29 de zile, nouă persoane, sentinţa fiind pronunţată de Tribunalul Maramureş.

Şase poliţişti au fost atacaţi de un grup de localnici în centrul Borşei

Potrivit poliţiştilor maramureşenei, Nicoară Mihali a fost implicat, în august 2008, într-un scandal în localitatea maramureşeană Crăciuneşti, unde a distrus bariera de la trecerea la nivel cu calea ferată din localitate şi l-a bruscat pe cantonier, adresându-i injurii şi ameninţări. Tânărul a trecut apoi peste barieră, iar în acest caz i-a fost deschis un dosar penal.

Într-un alt caz, Mihali a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, după ce a atacat cu o armă neletală un alt tânăr, iar pe o adolescentă de 17 ani din Borşa a lovit-o cu maşina în timp ce încerca să fugă de la locul faptei.

De asemenea, Nicoară Mihali a fost implicat, în august 2008, într-un scandal izbucnit la Borşa, când şase poliţişti au fost atacaţi de un grup de localnici în centrul oraşului. Atunci, o patrulă a Poliţiei a fost atacată de 15 persoane, din grup făcând parte şi Nicoară Mihali, care şi-a îndemnat prietenii să atace maşina cu pietre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici