Poliţiştii locali din Timişoara au prins elevi chiulangii: control în barurile de lângă licee

Poliţiştii locali din Timişoara au controlat, vineri, mai multe baruri, cafenele, pizzerii şi săli de jocuri pentru a preveni absenteismului şcolar.

122 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii locali din Timişoara au prins elevi chiulangii: control în barurile de lângă licee

Poliţiştii locali din Timişoara au prins elevi chiulangii: control în barurile de lângă licee

„Efective mărite de poliţişti locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au efectuat, astăzi (vineri - n.r.), o amplă acţiune pe linie de prevenire a absenteismului şcolar, a consumului de alcool, tutun, substanţe interzise în rândul elevilor. Acţiunea s-a desfăşurat în 19 locaţii, din care 8 în zona Campusului Universitar şi 11 în zona Unirii, în care se află de altfel şi două din unităţile de învăţământ aflate în supravegherea poliţiştilor locali, respectiv Liceul Jean Louis Calderon şi Liceul Nikolaus Lenau. Locaţiile verificate fac parte din categoria baruri, cafenele, pizerii, societăţi comerciale în care se desfăşoară jocuri de noroc, pariuri sportive etc”, anunţă Poliţia Locală Timişoara.

Potrivit sursei citată, aAu fost legitimate 53 de persoane, printre acestea aflându-se şi 10 elevi care nu îşi justificau prezenţa în locaţiile respective, fiind în timpul orelor de curs.

„Tinerii, care provin de la mai multe licee, au fost notaţi de poliţiştii locali care vor informa şcolile frecventate de aceştia în vederea aplicării dispoziţiilor regulamentului şcolar. Totodată, în timpul acţiunii au fost aplicate şi 12 sancţiuni în cazul unor autovehicule depistate staţionând neregulamentar în zonele verificate. Astfel de acţiuni se vor desfăşura periodic, şi în alte zone, cu scopul prevenirii comiterii de fapte de natură contravenţională sau infracţională în rândul tinerilor, dar şi al prevenirii absenteismului şi abandonului şcolar”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici