Poliţiştii români patrulează alături de cei bulgari în Albena şi Nisipurile de Aur

Poliţiştii români vor patrula, alături de colegii bulgari, în staţiunile Albena şi Nisipurile de Aur, începând de marţi şi până în a doua zi de Paşte, în baza unui parteneriat privind siguranţa turiştilor români care merg pe litoralul bulgăresc.

173 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii români patrulează alături de cei bulgari în Albena şi Nisipurile de Aur

Poliţiştii români patrulează alături de cei bulgari în Albena şi Nisipurile de Aur (Imagine: Andreea Balaurea / MediafaxFoto)

Trei poliţişti români vor merge marţi în Bulgaria pentru a participa, până în 6 mai, alături de poliţiştii bulgari la activităţi comune de ordine şi siguranţă publică în staţiunile Albena şi Nisipurile de Aur, a anunţat Poliţia Română.

Solicitarea a venit din partea Poliţiei Bulgare, în baza unui acord semnat la 28 iunie 2010, la Giurgiu, de şeful Poliţiei Române, Petre Tobă şi de secretarul general al Ministerului de Interne al Republicii Bulgaria, comisar-şef Kalin Georgiev.

Potrivit "Regulilor privind realizarea controalelor rutiere comune în zona de frontieră precum şi a misiunilor de patrulare comune a autorităţilor competente din România şi Republica Bulgaria în vederea asigurării ordinii şi liniştii publice", poliţiştii români participă la activităţi de patrulare, în echipe mixte, în staţiunile bulgăreşti unde se concentrează un număr însemnat de turişti români.

"Această iniţiativă s-a bucurat de apreciere, atât din partea autorităţilor bulgare, cât şi a turiştilor români, plăcut surprinşi să constate că, deşi se află pe teritoriul altui stat, se pot adresa direct poliţiştilor români pentru soluţionarea unor probleme", a precizat Poliţia Română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici