Poliţiştii unui mare municipiu, dotaţi cu bodycam-uri. Când vor avea voie să le folosească

Peste 150 de poliţişti din cadrul IPJ Cluj au primit sisteme audio-video portabile de tip body camera, primite de la mai multe primării.

3782 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii unui mare municipiu, dotaţi cu bodycam-uri. Când vor avea voie să le folosească

Poliţiştii unui mare municipiu, dotaţi cu bodycam-uri

Potrivit unui comunicat transmis joi de IPJ Cluj, camerele sunt utile atât pentru poliţişti, pentru protejarea acestora împotriva faptelor de ultraj, cât şi pentru persoanele cu care interacţionează.

„Poliţiştii de la ordine publică şi cei de la Rutieră din cadrul IPJ Cluj au fost dotaţi cu sisteme audio-video portabile de tip body camera, primite de la mai multe primării din judeţ în urma încheierii unor contracte de comodat. Aceste sisteme reprezintă mijloace eficiente de descurajare a săvârşirii unor fapte ilegale, precum ultrajele sau faptele de corupţie, ca urmare a conştientizării faptului că intervenţiile şi acţiunile poliţiştilor sunt înregistrate. Sistemele sunt benefice atât pentru poliţişti, pentru protejarea acestora împotriva faptelor de ultraj, cât şi pentru protejarea persoanele ce fac obiectul intervenţiilor şi acţiunilor acestora”, se arată în comunicat.

Astfel, aceste camere portabile sunt utilizate de poliţişti în timpul programului de lucru, fiind vorba de 125 de camere pentru agenţii de la Poliţia Cluj-Napoca, 25 pentru Poliţia Dej, respectiv 8 pentru poliţiştii din Huedin.

„Aceste camere portabile sunt folosite, cu preponderenţă, în cadrul activităţilor de îndrumare, supraveghere şi control în trafic, precum şi la acţiunile de menţinere a ordinii şi siguranţei publice”, au subliniat reprezentanţii IPJ Cluj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici