Poliţistul Cioacă, trimis în judecată sub acuzaţia că şi-a însuşit bunuri ale Elodiei Ghinescu

Poliţistul Cristian Cioacă a fost trimis în judecată, joi, pentru furt, de către procurorii Parchetului Tribunalului Braşov, fiind acuzat că şi-a însuşit bunuri ale soţiei sale dispărute, avocata Elodia Ghinescu, valoarea totală a bunurilor fiind evaluată la 700.000 de lei.

61 afișări
Imaginea articolului Poliţistul Cioacă, trimis în judecată sub acuzaţia că şi-a însuşit bunuri ale Elodiei Ghinescu

Poliţistul Cioacă, trimis în judecată sub acuzaţia că şi-a însuşit bunuri ale Elodiei Ghinescu (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Tribunalului Braşov, procurorul Carmina Reit, procurorii au sesizat Tribunalul Braşov cu rechizitoriul pe numele lui Cristian Cioacă, poliţistul fiind trimis în judecată, în libertate, pentru furt.

În urma plângerii formulate de Emilia Ghinescu, mama Elodiei Ghinescu, s-a stabilit că, după dispariţia de acasă a avocatei, în 29 august 2007, poliţistul Cristian Cioacă a furat bunuri ale acesteia în valoare de 500.000 de lei.

Într-un comunicat, procurorul Carmina Reit precizează că poliţistul este acuzat că a furat şi bunuri aparţinând părinţilor avocatei, valoarea acestora fiind evaluată la 200.000 de lei.

"Bunurile au fost furate din locuinţa comună a inculpatului şi a părţii vătămate, precum şi din incinta cabinetului de avocatură al părţii vătămate", precizează Carmina Reit.

Urmăriea penală împotriva lui Cristian Cioacă în acest dosar a început în septembrie 2009, când foştii săi colegi de la Secţia 3 de Poliţie Braşov i-au adus la cunoştinţă, conform procedurii, că a fost începută urmărirea penală pe numele său pentru acuzaţia de "furt între soţi".

Pe numele lui Cioacă a fost întocmit un dosar penal pentru "furt între soţi", după ce s-a constatat că toate bunurile care au aparţinut soţiei acestuia au dispărut atât din apartamentul comun, cât şi din cabinetul de avocatură al Elodiei Ghinescu.

În 18 septembrie 2008, părinţii Elodiei Ghinescu au depus o plângere prin care au solicitat punerea sub sechestru asiguratoriu a apartamentului din Braşov al cuplului, pentru ca Cioacă să nu îl poată vinde, aşa cum intenţiona.

Emilia Ghinescu susţine că, pe lângă bunuri personale precum haine, pantofi, poşete, parfumuri şi bijuterii, au dispărut şi dosarele de arhivă ale avocatei din garsoniera unde aceasta îşi avea cabinetul de avocatură.

Acesta este cel de-al patrulea dosar penal al lui Cioacă după cel în care este acuzat că şi-a ucis soţia dispărută de la domiciliu, cel pentru violarea corespondenţei prin e-mail a acesteia şi cel al cărui obiect este anularea contractului de închiriere a garsonierei din cartierul Tractorul din Braşov.

După trei ani de căutări, trupul avocatei Ghinescu nu a fost găsit, iar soţul acesteia rămâne în continuare principalul suspect în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici