Polonezii şi românii, cei mai numeroşi europeni care au dobândit cetăţenia altui stat UE în 2013

Polonezii şi românii sunt cei mai numeroşi cetăţeni ai Uniunii Europene care au dobândit cetăţenia altui stat UE în 2013, potrivit unui studiu publicat miercuri de Eurostat, relatează publicaţia electronică EUObserver.com.

281 afișări
Imaginea articolului Polonezii şi românii, cei mai numeroşi europeni care au dobândit cetăţenia altui stat UE în 2013

Polonezii şi românii, cei mai numeroşi europeni care au dobândit cetăţenia altui stat UE în 2013 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Eurostat, Spania şi Marea Britanie au emis aproape jumătate dintre noile cetăţenii acordate la nivelul UE în 2013, iar comparativ cu nivelul populaţiei, Irlanda şi Suedia se clasează pe primele locuri. Spania a acordat cetăţenie unui număr de 225.800 de persoane (23% din totalul la nivelul UE), iar Marea Britanie a acordat 207.500 de cetăţenii (21%).

Statisticile arată o creştere a numărului de persoane care obţin cetăţenia unui stat UE, în comparaţie cu anii precedenţi. În 2013, totalul a fost de aproape un milion de noi cetăţeni, o creştere de 20% faţă de 2012.

Polonezii şi românii reprezintă cel mai numeros grup de cetăţeni europeni care au obţinut cetăţenia altui stat UE. Majoritatea polonezilor au ajuns în Marea Britanie sau Germania, în timp ce românii au primit în general cetăţenia Ungariei sau Italiei.

În ceea ce priveşte non-europenii, marocanii sunt pe primul loc, cu peste 86.000 de noi cetăţenii, majoritatea emise în Spania, Italia şi Franţa. Aceştia sunt urmaţi de indieni (48.000), cei mai mulţi obţinând cetăţenie britanică, şi turci (46.000), cei mai mulţi alegând naţionalitatea germană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici