Poluare cu produse petroliere pe Dunăre, în apropiere de barajul Porţile de Fier I

Dunărea a fost poluată cu produse petroliere, joi, în jurul orei 14.30, în zona Porţile de Fier I din judeţul Mehdinţi, la faţa locului acţionând reprezentanţi ai Apelor Române pentru înlăturarea petei.

208 afișări
Imaginea articolului Poluare cu produse petroliere pe Dunăre, în apropiere de barajul Porţile de Fier I

Poluare cu produse petroliere pe Dunăre, în apropiere de barajul Porţile de Fier I (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto Arhiva)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Române Mehedinţi, Magda Someşan, pata de produs petrolier are o lungime de aproximativ 100 de metri şi o lăţime de 30 de metri.

Ea a precizat că la ora transmiterii acestei ştiri reprezentanţii SGA Mehedinţi acţionează cu produse neutralizante pentru înlăturarea petei.

Din primele informaţii se pare că ar fi vorba de păcură, care provine de la apele de santină ale navelor care au tranzitat în cursul zilei de joi Dunărea în judeţul Mehedinţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici