Poluare cu produse petroliere pe Dunăre, în Mehedinţi

Dunărea a fost poluată cu produse petroliere, marţi după-amiază, în zona localităţii mehedinţene Hinova, pata de ţiţei extinzându-se pe o distanţă de aproximativ zece kilometri.

234 afișări
Imaginea articolului Poluare cu produse petroliere pe Dunăre, în Mehedinţi

Poluare cu produse petroliere pe Dunăre, în Mehedinţi (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto Arhiva)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, Ramona Nistor, poluarea a fost semnalată marţi după-amiază, pe Dunăre, în zona localităţii mehedinţene Hinova, la kilometrul 918, pata de ţiţei întinzându-se iniţial pe o lungime de 100 de metri şi având o lăţime de 20 de metri.

La faţa locului au ajuns reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Române Mehedinţi şi ai Gărzii de Mediu, iar după ce s-a acţionat cu produse de neutralizare pata s-a extins pe o distanţă de aproximativ zece kilometri.

Autorităţile urmează să se stabilească cine a fost poluatorul şi natura produsului, primele informaţii arătând că un convoi de barje ar fi traversat fluviul în cursul dimineţii, fiind posibil ca acesta să fi deversat petrol în Dunăre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici