Poluare cu produse petroliere pe Dunăre, în Mehedinţi

Dunărea a fost poluată, miercuri după-amiază, cu produse petroliere în zona Vârciorova din judeţul Mehedinţi, reprezentanţii Apelor Române intervenind cu material absorbant.

250 afișări
Imaginea articolului Poluare cu produse petroliere pe Dunăre, în Mehedinţi

Poluare cu produse petroliere pe Dunăre, în Mehedinţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Pata de produs petrolier are 300 de metri lungime şi aproximativ patru metri lăţime şi este observată în apropiere de mal, în amonte de Barajul Porţile de Fier I, în zona Gării Vârciorova.

Potrivit directorului Sistemului de Gospodărire a Apelor Române Mehedinţi, Adrian Drăghici, pata a fost văzută de poliţiştii de frontieră care patrulau în zonă, la faţa locului deplasându-se reprezentanţi ai Apelor Române, ai Gărzii de Mediu şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mehedinţi care au prelevat probe şi au intervenit cu material absorbant pentru a dizolva produsul petrolier.

Adrian Drăghici a precizat că, din primele informaţii, poluarea ar fi provenit de la apele de santină ale uneia dintre navele care au tranzitat fluviul Dunărea miercuri după-amiază, dar nu se poate stabili care a fost aceasta, întrucât traficul pe fluviu este ridicat în această perioadă a anului.

Probele prelevate de la faţa locului vor fi analizate în laborator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici