Pompierii au salvat trei ciobani rămaşi izolaţi pe o insulă formată pe râul Prahova

Cei trei ciobani rămaşi izolaţi, marţi, pe o insulă formată în mijlocul apelor umflate ale râului Prahova, în comuna prahoveană Ariceştii Rahtivani, au fost salvaţi de pompieri, fiind traşi la mal cu ajutorul unor corzi.

115 afișări
Imaginea articolului Pompierii au salvat trei ciobani rămaşi izolaţi pe o insulă formată pe râul Prahova

Pompierii intervin pentru salvarea a trei ciobani rămaşi izolaţi pe o insulă formată pe râul Prahova (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, echipele care au intervenit pentru salvarea celor trei ciobani prinşi pe o insuliţă formată pe râul Prahova, în localitatea Ariceştii Rahtivani, au încheiat misiunea de salvare după două ore.

Astfel, cei trei ciobani au primit veste de salvare, după care au fost legaţi cu corzi şi traşi la mal, în condiţiile în care în zona unde se aflau nu s-a putut interveni cu barca.

Cei trei au fost aduşi în siguranţă la mal, fiind în afara oricărui pericol.

Cei trei ciobani au rămas izolaţi, marţi, pe o insuliţă formată pe râul Prahova după ce au intrat în apă pentru a salva un cal şi nu au mai putut ieşi.

Pompierii s-au deplasat cu o autospecială la faţa locului. În zonă a ajuns şi o ambulanţă SMURD, echipajul medical fiind pregătit să intervină dacă va fi cazul.

Acesta nu este primul incident produs în judeţul Prahova în urma inundaţiilor. În urmă cu două zile, un bărbat a murit după ce a fost luat de apele umflate ale unui pârâu, la incident fiind martor şi fiul său, în vârstă de cinci ani. Pompierii au găsit trupul bărbatului a doua zi, după mai multe ore de căutări.

Mai multe gospodării, beciuri şi subsoluri din localităţi ale judeţului Prahova au fost inundate în ultimele 24 de ore, pompierii intervenind, marţi, pentru scoaterea apei din zonele afectate.

Duminică după-amiază, autorităţile prahovene au început să evacueze controlat apa din barajul de la Paltinu, în condiţiile în care gradul de umplere a barajului ajunsese la aproape 95 la sută. Operaţiunea continuă şi marţi, meteorologii anunţând noi precipitaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici