Pompierul Ionuţ Ungureanu, înmormântat cu onoruri militare în prezenţa ministrului Blaga

Pompierul Ionuţ Ungureanu, care a murit miercuri dimineaţă într-un incendiu izbucnit la complexul comercial Dragonul Roşu, a fost îngropat vineri, în comuna sa natală de la Valea Mare (Olt), cu onoruri militare, în prezenţa ministrului de Interne, Vasile Blaga, şi a aproximativ 300 de persoane.

542 afișări
Imaginea articolului Pompierul Ionuţ Ungureanu, înmormântat cu onoruri militare în prezenţa ministrului Blaga

Pompierul Ionuţ Ungureanu, înmormântat cu onoruri militare în prezenţa ministrului Blaga (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Aproximativ 300 de persoane, între care s-au numărat şi colegi de-ai lui Ionuţ Ungureanu de la unitatea de pompieri din Bucureşti, dar şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt, l-au condus pe ultimul drum pe sublocotenentul care a murit miercuri dimineaţă într-un incendiu ce a cuprins complexul comercial Dragonul Roşu.

"Nu-mi vine să cred că Ionuţ a murit. Era un coleg extraordinar şi ajuta pe toţi cei care-I solicitau ajutorul. Era un om foarte simplu şi era dedicat meseriei", a afirmat Ion Militaru, coleg la unitatea de pompieri din Bucureşti cu Ionuţ Ungureanu.

Rudele militarului au păstrat tradiţia şi, întrucât Ionuţ Ungureanu nu era căsătorit, au organizat ceremonialul după obiceiurile înmormântării cu brad, tinerii purtând în piept doliu alb.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al pompierului a fost încadrat de pompierii militari, iar în momentul coborârii în groapă colegii sublocotenentului Ionuţ Ungureanu au tras mai multe salve de armă, acesta fiind înmormântat cu toate onorurile militare.

La ceremonialul de înmormântare a fost prezent şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, precum şi primarul Slatinei, Darius Vâlcov.

Un pompier a murit, miercuri dimineaţă, în incendiul de la complexul comercial Dragonul Roşu, după ce o parte din structura metalică a depozitului s-a prăbuşit peste el şi alţi şapte colegi ai acestuia au fost răniţi, fiind duşi la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Sergentul major Ionuţ Ungureanu a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici