Ponta a înmânat unor autorităţi locale din Botoşani cheile a 11 microbuze şcolare

Premierul Victor Ponta a înmânat, joi, unor autorităţi locale din Botoşani, cheile a 11 microbuze şcolare aduse recent în judeţ, iar 24 de administraţii publice locale au semnat contracte de finanţare pentru investiţii de infrastructură şi reparaţii de drumuri.

162 afișări
Imaginea articolului Ponta a înmânat unor autorităţi locale din Botoşani cheile a 11 microbuze şcolare

Ponta a înmânat unor autorităţi locale din Botoşani cheile a 11 microbuze şcolare

"Rog primarii să se grăbească să depună cât mai repede proiectele ca să prindă finanţarea", a declarat Ponta, joi seară, la sediul Prefecturii Botoşani, unde a avut loc evenimentul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Premierul Ponta a promis joi că la rectificarea bugetară din luna septembrie judeţulului Botoşani i se vor aloca sume suplimentare pentru investiţii, el precizând că municipiul va primi 20 de milioane de lei pentru lucrări la sistemul de termonificare.

Victor Ponta, care a fost însoţit de vicepremierul Liviu Dragnea, europarlamentarul Daciana Sârbu şi de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a mai promis că va verifica modul în care se derulează lucrările de modernizare a vămilor de pe teritoriul judeţului. În acest context, premierul a spus că a reuşit să obţină fonduri pentru continuarea lucrărilor de reabilitate a vămii Racovăţ, de la graniţa cu Ucraina.

În cadrul înâlnirii, premierul Victor Ponta l-a apostrofat pe preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, reproşându-i că nu prezintă interes pentru problemele judeţului şi mai ales în ceea ce priveşte investiţiile.

"Important este că judeţul Botoşani, care a fost blocat de un preşedintele de Consiliu Judeţean care nici el nu ştie cu ce se ocupă, am reuşit să-l deblocăm prin nişte proiecte de dezvoltare locală. Avem 24 de contracte, cu 31 de proiecte, ştiţi foarte bine că stând după deşteptul ăsta de preşedintele de Consiliu Judeţean era blocat tot judeţul şi nu se mai întâmpla nimic aici, ori eu cred că nu este nevoie doar de cele 31 de proiecte, e nevoie chiar de mai mult decât atât, vreau să lăsăm gluma să se apuce lumea de treabă şi în felul ăsta să putem înbunătăţi toată infrasctructura locală şi să dăm şi de lucru oamenilor", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta este prezent la darea în folosinţă a drumului Botoşani - Suceava, reabililitat cu bani de la Guvern prin CNADNR, recepţia urmând să fie făcută până la sfârşitul lunii august, la eveniment fiind prezent şi directorul CNADNR, Narcis Neaga.

"Faptul că după câteva zeci de ani avem un drum aşa cum trebuie Botoşani - Suceava şi care arată aşa cum trebuie în primul rând cred că este important pentru judeţ şi pentru municipiu. Cred că e important şi pentru alte localităţi că avem un drum aşa cum trebuie şi pe care-l inaugurăm astăzi. Important este că într-o lună maxim două se termină toate lucrările şi mai e aeroportul Suceava. Asta va însemna că Botoşani nu va mai fi un judeţ aşa de izolat, reuşim să-l scoatem la lumină şi să-l legăm de restul României şi de Europa", a afirmat Ponta.

Premierul a spus că dacă în acest an va fi terminat drumul Botoşani - Suceava se va face apoi studiul studiul de fezabilitate şi va fi făcut şi drumul Botoşani - Iaşi.

"Dacă lucrurile stau bine după ce finalizăm acest proiect ne apucăm de reabilitat drumul Botoşani - Iaşi ", a spus Ponta.

Referindu-se la microbuzele şcolare, Ponta a spus că toate autorităţile locale care le-au solicitat le vor primi în cursul acestui an.

n septembrie, vor fi alocate alte 18 microbuze. Pentru toată ţara sunt 1.254 de microbuze, pentru tot atâtea localităţi rurale", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici