Ponta afirmă că, dacă ar fi preşedinte, l-ar graţia pe Gică Popescu: "Ce câştigă statul din faptul că Gică Popescu stă în închisoare ?"

Premierul Victor Ponta afirmă că i s-ar părea normal să fie aplicate prevederile constituţionale privind graţierea în cazul fostului internaţional Gheorghe Popescu, condamnat la închisoare cu executare în Dosarul transferurilor, şi că el l-ar graţia dacă ar fi preşedintele României.

1250 afișări
Imaginea articolului Ponta afirmă că, dacă ar fi preşedinte, l-ar graţia pe Gică Popescu: "Ce câştigă statul din faptul că Gică Popescu stă în închisoare ?"

Gica Popescu (Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

"M-a dezgustat ura oarbă, stupidă, văzută la unii comentatori, că să ajungă toţi în închisori. ce câştigă statul din faptul că Gică Popescu stă în închisoare ? (...) Nu ştiu ce va face preşedintele. Eu ştiu ce aş face eu, dacă aş fi preşedinte: da, l-aş graţia", a spus Ponta la România TV.

El a arătat că graţierea individuală poate fi acordată dacă persoana în cauză se află la prima faptă penală săvârşită, prejudiciul a fost recuperat şi există o anumită recunoştinţă din partea societăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici