Ponta cere ca poliţiştii şi medicii să fie anunţaţi că au sprijinul Guvernului în a-şi face datoria

Premierul Victor Ponta a cerut miniştrilor de Interne şi Sănătăţii să transmită poliţiştilor şi medicilor un mesaj oficial prin care aceştia să fie încurajaţi să îşi facă datoria în continuare şi asiguraţi că beneficiază de sprijinul Guvernului, având în vedere "atacurile" din ultimele ore.

281 afișări
Imaginea articolului Ponta cere ca poliţiştii şi medicii să fie anunţaţi că au sprijinul Guvernului în a-şi face datoria

Ponta cere ca poliţiştii şi medicii să fie anunţaţi că au sprijinul Guvernului în a-şi face datoria (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Solicitarea a fost transmisă celor doi miniştri la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului.

"Vă rog să transmiteţi şi poliţiştilor, şi medicilor să îşi facă datoria, pentru că au sprijinul Guvernului în a-şi face datoria", a spus Ponta.

El a precizat că doreşte ca mesajul să fie transmis oficial, având în vedere "atacurile" la care aceştia au fost supuşi în ultimele ore.

Medicul Şerban Brădişteanu a foat audiat marţi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), într-un dosar pentru favorizarea fostului premier Adrian Năstase.

Totodată, şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a fost convocat pentru audiere la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în cazul neexcutării mandatului de încarcerare a lui Adrian Năstase, care a încercat să se sinucidă când poliţiştii au vrut să-l ridice de la domiciliu, precum şi medicul Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, unde deputatul PSD a fost operat.

DNA a transmis că medicul Şerban Brădişteanu şi ceilalţi trei ofiţeri au îngreunat şi au încercat să zădărnicească executarea pedepsei aplicată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului prim-ministru Adrian Năstase.

Marţi seara, premierul Ponta a declarat, la Antena 3, că un procuror cu pregătire juridică nu se poate pronunţa niciodată asupra unui caz medical, amintind că şi el este specializat în domeniul juridic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici