Ponta cere poliţiştilor să fie mai rapizi şi mai duri

Premierul Victor Ponta i-a asigurat pe reprezentanţii Poliţiei că, "pe cât este posibil", vor fi la distanţă de factorul politic şi vor fi sprijiniţi să îşi păstreze independenţa, stabilitatea şi obiectivitatea, dar le-a cerut să fie mai rapizi şi mai duri în cazurile care le afectează imaginea.

512 afișări
Imaginea articolului Ponta cere poliţiştilor să fie mai rapizi şi mai duri

Ponta cere poliţiştilor să fie mai rapizi şi mai duri (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

"În acelaşi timp, însă, stabilitate nu înseamnă lipsă de responsabilitate. Când apar cazuri, greşeli care afectează în primul rând imaginea dumneavoastră ca şi corp profesional, cred că trebuie să fiţi mai rapizi, mai duri în măsurile pe care le luaţi. Am studiat, împreună cu ministrul, prevederile legale şi sunt gata să vă sprijin pentru ca măsurile luate de dumneavoastră pentru sancţionarea celor vinovaţi din rândul instituţiei să poată să funcţioneze mai rapid şi să-şi atingă scopul cât mai rapid", a spus Ponta, la prezentarea raportului de activitate pe anul 2012 al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

El a susţinut că, raportat la alte ţări europene, România are un grad de siguranţă pentru cetăţean mult peste media regiunii şi a Europei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici