Ponta, despre accidentul aviatic din Ucraina: E o tragedie. Încercăm să aflăm dacă e şi vreun român

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seară, în judeţul Arad, că prăbuşirea avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines în Ucraina este o tragedie şi că în acest moment nu are nicio informaţie privind existenţa unor pasageri români la bordul aeronavei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1529 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre accidentul aviatic din Ucraina: E o tragedie. Încercăm să aflăm dacă e şi vreun român

Ponta, despre accidentul aviatic din Ucraina: E o tragedie. Încercăm să aflăm dacă e şi vreun român (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am auzit de accidentul aviatic, ministrul Transporturilor a vorbit cu mine când eram în maşină dinspre Timişoara, o să încercăm să aflăm dacă e şi vreun cetăţean român. În acest moment nu avem niciun fel de informaţii. E o tragedie", a spus Victor Ponta.

Premierul s-a aflat, joi seară, în judeţul Arad unde a vizitat şantierul autostrăzii Nădlac-Arad.

Direcţia purtător de cuvânt şi comunicare a MAE a transmis joi precizări de presă cu privire la avionul aparţinând companiei Malaysia Airlines prăbuşit în Ucraina.

"Misiunile diplomatice ale României de la Haga, Kuala Lumpur şi Kiev, în urma instrucţiunilor transmise de Ministerul Afacerilor Externe al României, au iniţiat demersurile necesare pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii de informaţii referitoare la incident, cât şi cu privire la posibila existenţă a unor cetăţeni români la bordul aeronavei de linie aparţinând companiei «Malaysia Airlines», care efectua zborul Amsterdam - Kuala Lumpur", menţiona sursa citată.

Un avion de pasageri al companiei Malaysia Airlines care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur şi avea la bord 295 de persoane s-a prăbuşit joi în regiunea ucraineană Doneţk. Cursa MH17 a dispărut de pe radare în estul Ucrainei şi s-a prăbuşit în apropierea oraşului Şahtarsk, în regiunea separatistă Doneţk.

Avionul s-a prăbuşit în estul Ucrainei, într-o zonă în care mai multe aeronave au fost atacate de către insurgenţi proruşi.

Potrivit Itar-Tass, nu există supravieţuitori în urma tragediei aviatice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici