Ponta: Guvernul va aproba în noiembrie- decembrie Programul Operaţional de Transport

Premierul Victor Ponta a afirmat, sâmbătă, în judeţul Argeş, că Guvernul va aproba Programul Operaţional de Transport în noiembrie sau, cel mai târziu, în luna decembrie a acestui an şi că în acest program tronsonul Piteşti - Sibiu este prevăzut ca autostradă.

197 afișări
Imaginea articolului Ponta: Guvernul va aproba în noiembrie- decembrie Programul Operaţional de Transport

Ponta: Guvernul va aproba în noiembrie- decembrie Programul Operaţional de Transport (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Prezent, sâmbătă, la uzina Dacia Renault de la Mioveni, primul-ministru Victor Ponta a afirmat că Guvernul va aproba până la sfârşitul acestui an Programul naţional de transport şi că în acest document segmentul rutier Piteşti - Sibiu va fi prins ca tronson de autostradă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În Programul operaţional de transport pe care Guvernul îl va aproba până la sfârşitul acestui an în baza Master Planului de transport, segmentul Piteşti-Sibiu este trecut ca segment de autostradă. Vă spun aceste lucruri în calitate de prim-ministru, nu în calitate de candidat la Preşedinţie, pentru că un preşedinte în România nu face autostrăzi. Poate să le promită, dar vi le promite degeaba, că nu le face el. Autostrăzile sunt făcute de către Guvern în baza finanţările europene - şi includerea segmentului Piteşti - Sibiu în Master Plan ca autostradă permite finanţarea europeană - şi sigur, prin eforturile bugetului naţional, buget care de asemenea este propus de guvern, aprobat de Parlament şi care ne permite să adăugăm la finanţările europene ceea ce este necesar pentru a construi infrastructura”, a spus Victor Ponta.

Şeful Guvernului a precizat că Programul de transport va fi aprobat în noiembrie sau "cel mai târziu” în luna decembrie a acestui an.

"Această promisiune n-are legătură cu campania, că ştiu sigur că dacă ajung preşedinte n-o să pot să fac autostrăzi, dar are legătură cu Master Planul pe care domnul ministru Rus l-a prezentat, inclusiv aici, la Mioveni şi pe care Guvernul îl va aproba ca Program operaţional de transport în luna noiembrie - decembrie cel mai târziu. Repet, va prevede foarte clar regim de autostradă (pentru tronsonul Piteşti - Sibiu – n.r.), va prevede finanţarea în două faze, pentru drumul expres în prima fază şi cu tot cu expropriere, studiu de fezabilitate pentru autostradă şi imediat ce avem finanţarea finală, ca autostradă”, a mai afirmat Victor Ponta.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a anunţat joi, în urma unei întâlniri cu reprezentanţii Uzinelor Dacia Mioveni, că va discuta şi va analiza posibilitatea ca tronsonul Piteşti - Sibiu să fie prins în forma finală a Master Planului General de Transport ca autostradă, în două faze.

Construcţia autostrăzii Sibiu - Piteşti a fost solicitată insistent de participanţii la prima dezbatere publică a Master Planului, care a avut loc marţi, săptămâna aceasta, solicitările fiind făcute în condiţiile în care în document traseul figurează ca drum expres, iar ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a precizat că după 2020 este posibilă modernizarea şoselei la profil de autostradă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici