Ponta: Îi felicit pe cei care au luat Bac-ul. Nu sunt de acord să-i considerăm pe toţi nişte fraudatori

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, în debutul şedinţei BPN al PSD, la care presa a avut aces, că îi felicită pe toţi cei care au promovat examenul de Bacalaureat, el arătând că nu este de acord cu generalizările privind frauda şi cu aprecierea că toţi elevii din România ar fi nişte fraudatori.

252 afișări
Imaginea articolului Ponta: Îi felicit pe cei care au luat Bac-ul. Nu sunt de acord să-i considerăm pe toţi nişte fraudatori

Ponta: Îi felicit pe cei care au luat Bac-ul. Nu sunt de acord să-i considerăm pe toţi nişte fraudatori (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Am vorbit mai devreme cu ministrul Educaţiei. Vreau să-i felict pe toţi cei care - pe profesori, pe elevi, pe părinţi - toţi cei care au luat Bac-ul. Cei care nu l-au luat, asta e, se pregătesc mai bine pentru la toamnă", a spus Ponta.

El a precizat că este bine ca aceia care fac parte din reţele de corupţie să fie pedepsiţi, arătând, însă, că nu este de acord cu generalizările care îi implică pe toţi elevii sau pe toţi profesorii.

"Dincolo de lucurile care au făcut deliciul presei, sigur, e foarte bine dacă există undeva vreo reţea de corupţie, e foarte bine ca oamenii respectivi să fie pedepsiţi. Însă nu sunt de acord ca de la lucruri care s-au întâmplat şi care se întâmplă şi trebuie combătute să generalizăm şi nu sunt de acord să-i considerăm pe toţi elevii din România nişte fraudatori, să-i acuzăm pe toţi profesorii din România, şi e de datoria noastră să-i apărăm pe toţi cei cinstiţi care-şi fac datoria, care învaţă", a spus Ponta.

Procentul de promovare a examenului de bacalaureat în sesiunea iunie - iulie 2013 este de 55,52 la sută, informează Ministerul Educaţiei, după centralizarea a 93,7 la sută din date.

După centralizarea a 93,7 la sută din date, s-a constatat că 62,09 la sută dintre absolvenţii de clasa a XII-a din promoţia 2012 - 2013 au promovat bacalaureatul, ca şi 31,01 la sută din absolvenţii promoţiilor anterioare.

Astfel, ponderea de promovare la, la nivel naţional, este de 55,52 la sută.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici