Ponta: Încurajez eforturile pentru a crea o nouă axă spirituală şi culturală Iaşi-Chişinău-Cernăuţi

Premierul Victor Ponta a spus, luni seară, la Iaşi, în cadrul Serii Valorilor, că apreciază şi încurajează eforturile celor care creează o nouă axă spirituală şi culturală Iaşi-Chişinău-Cernăuţi, adăugând că istoria nedreaptă poate fi reparată de oameni inteligenţi, patrioţi şi curajoşi.

104 afișări
Imaginea articolului Ponta: Încurajez eforturile pentru a crea o nouă axă spirituală şi culturală Iaşi-Chişinău-Cernăuţi

Victor Ponta (Imagine: Andreea alexandru/Mediafax Foto)

"Apreciez şi încurajez eforturile pe care cei de aici din Iaşi îl fac pentru a crea o nouă axă spirituală şi culturală Iaşi-Chişinău-Cernăuţi. Faptul că istoria nedreaptă ne mai desparte de-a lungul timpului poate fi reparat de fiecare dată printr-un efort al celor inteligenţi, patrioţi şi curajoţi. O să sărbătorim în 2018 o sută de ani de când România s-a întregit cu Transilvania, ar fi trebuit să sărbătorim şi întregirea cu Basarabia şi Bucovina", a spus Ponta.

Premierul a mai afirmat că "istoria nu o face întotdeauna cel care are dreptate", dar că încurajează apariţia axei Iaşi-Chişinău-Cernăuţi.

"Cred foarte mult că peste doar cinci ani vom fi mai mândri că suntem români şi vom fi mai puternici", a adăugat Ponta.

Seara Valorilor are loc în fiecare an pe 14 octombrie şi se desfăşoară în cadrul Zilelor Iaşiului.

În cadrul evenimentului, primarul Gheorghe Nichita a acordat trei titluri de cetăţean de onoare al municipiului Iaşi, pentru medicul Raed Arafat, regizorul Beatrice Rancea (directorul Operei ieşene) şi academicianul Bogdan Simionescu, preşedintele Academiei Române, filiala Iaşi.

De asemenea, în cadrul festivităţii au fost acordate mai multe premii, la diverse categorii, unor personalităţi ieşene.

Unul dintre premii, pentru curaj şi spirit civic, a fost înmânat celor doi studenţi ieşeni care în luna iulie l-au imobilizat pe Oliver Stan, bărbatul care a încercat să detoneze o bombă într-un amfiteatru aparţinând Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.

Totodată, au fost premiaţi un număr de 14 elevi olimpici ieşeni, care au obţinut diverse premii la olimpiadele internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici