Ponta: Nimic nu mai poate opri procedura pe care am început-o în cazul procurorilor

Procedura declanşată miercuri dimineaţa pentru numirea mai multor procurori, printre care şeful DNA şi procurorul general, nu mai poate fi oprită de nimic, a declarat premierul Victor Ponta.

1269 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nimic nu mai poate opri procedura pe care am început-o în cazul procurorilor

Ponta: Nimic nu mai poate opri procedura pe care am început-o în cazul procurorilor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Sunt convins că trebuie să merg mai departe cu această procedură (...) Nimic nu mai poate opri procedura", a spus Ponta la Realitatea TV.

El a susţinut că nu este şantajabil, că nu a încheiat vreo înţelegere cu preşedintele Traian Băsescu şi că nu acesta i-a cerut să o nominalizeze pe Kovesi la conducerea DNA.

Premierul a mai afirmat că are ce anume să îi reproşeze Laurei Kovesi pentru activitatea acesteia ca procuror general, dar că nu doreşte să prezinte în public aceste reproşuri.

Ponta a explicat totodată că şi alţi procurori au competenţa de a conduce DNA, dar că Laura Kovesi reprezintă pentru Comisia Europeană o garanţie a faptului că DNA nu va fi "subjugată" de USL, aşa cum a fost vehiculat în ultimele luni.

Laura Kovesi a fost propusă pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar Tiberiu Niţu a fost propus ca procuror general al parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Propunerile au fost transmise, miercuri, de premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, către Consiliul Superior al Magistraturii, după ce, marţi, Ponta declara că procurorul general şi şeful DNA vor fi selectaţi în urma unei proceduri care va fi condusă de viitorul ministru al Justiţiei.

Candidaţii la funcţiile de conducere din cadrul Ministerului Public vor fi intervievaţi la sfârşitul lunii mai, potrivit calendarului pentru examinarea propunerilor, stabilit miercuri de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat, miercuri seară, că liberalii sunt gata oricând să preia Ministerul Justiţiei dacă se respectă criteriile pentru numirea procurorilor, menţionând că alegerea este a premierului şi adăugând că ar fi înţeleaptă retragerea actualelor propuneri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici