Ponta spune că medicii trebuie scoşi de sub titulatura de bugetari

Medicii trebuie scoşi de sub titulatura de bugetari, noţiune a căpătat conotaţii negative în ultimii ani, a declarat premierul Victor Ponta, el amintind şi comparaţia făcută de preşedintele suspendat Băsescu referitoare la "omul gras şi omul slab", care, în opinia sa, este una de sorginte fascistă.

506 afișări
Imaginea articolului Ponta spune că medicii trebuie scoşi de sub titulatura de bugetari

Ponta spune că medicii trebuie scoşi de sub titulatura de bugetari (Imagine: Shutterstock)

"Sunt un partizan al ideii de a-i scoate pe medici, pe cei din serviciul de sănătate de sub această denumire, «bugetarii», că bugetarii sunt ceva care cheltuie, şi în ultimii ani s-a făcut aia cu «omul gras şi omul slab», exact ca pe vremea fasciştilor", a spus premierul, după o discuţie cu conducerea Ministerului Sănătăţii.

El a arătat că medicii şi sistemul de sănătate în ansamblul său nu trebuie să suporte nişte constrângeri pe care restul sectorului bugetar le are de înfruntat.

"Dacă un medic este foarte bun, trebuie să poţi să-l plăteşti mai bine. Dacă ai nevoie, astăzi, de o asistentă sau de o femeie de serviciu, nu poţi să intri pe regulile cu unu la şapte (de angajare-n.r.), că astăzi ai nevoie. Mor oamenii în spital dacă nu-l angajezi. Noi am pus o haină rigidă pe sănătate unde este vorba de vieţi de oameni şi unde e vorba de luat decizii imediat", a apreciat Ponta.

Şeful Guvernului a precizat că spitatele rămân instituţii publice, dar cadrele medicale trebuie scoase de sub reglementarea rigidă aplicată ideii de bugetar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici