Ponta: USL nu a trimis oameni să îl fluiere pe Băsescu. Dacă dorea, ne saluta, nu puteam fugi după el

Premierul Ponta a declarat că USL nu a trimis oameni care să îl fluiere pe preşedintele Băsescu la parada organizată la Arcul de Triumf şi că nici nu s-a simţit jignit pentru faptul că şeful statului nu l-a salutat la această manifestare, explicând că iniţitiva trebuia să îi aparţină acestuia.

996 afișări
Imaginea articolului Ponta: USL nu a trimis oameni să îl fluiere pe Băsescu. Dacă dorea, ne saluta, nu puteam fugi după el

Victor Ponta (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

El a explicat că nu a discutat cu şeful statului cu ocazia acestei ceremonii deoarece, în calitate de prim-ministru, a stat alături de miniştri şi şefii Parlamentului, iar preşedintele nu a considerat necesar sau util să îi salute. Ponta a ţinut să precizeze că el personal a salutat inclusiv pe judecătorul Curţii Constituţionale, Aspazia Cojocaru, chiar dacă nu a fost de acord cu deciziile sale în cazul referendumului de demitere a preşedintelui.

"Nu puteam pleca noi toţi să ne ducem la preşedinte, nu puteam fugi după el. Dacă considera necesar, trecea şi ne întindea mîna", a spus Ponta sâmbătă seara, la RTV.

El a adăugat totodată că USL nu a trimis oameni care să îl fluiere pe preşedintele Băsescu la paradă şi a apreciat că au fost fluierături, dar "nu atât de pronunţate".

Preşedintele Traian Băsescu a fost primit cu proteste, sâmbătă, la parada militară organizată cu prilejul Zilei Naţionale, la festivităţile de la Arcul de Triumf mai fiind prezenţi preşedintele Senatului, Crin Antonescu şi premierul Victor Ponta.

La momentul trecerii în revistă a gărzii de onoare, din mulţimea adunată la Arcul de Triumf s-au auzit mai multe strigăte "Jos Băsescu!" şi huiduieli, acoperite parţial de muzica de fanfară.

La sosirea în piaţa Arcului de Trimuf, preşedintele Băsescu i-a salutat pe membrii Guvernului de la distanţă şi pe parcursul paradei militare s-a întreţinut cu judecătorul Curţii Constituţionale, Aspazia Cojocaru.

Înainte de a plecat preşedintele s-a salutat cu primarul general Sorin Oprescu, cu minstrul Raed Arafat şi cu câţiva parlamentari. Plecarea preşedintelui din zonă a fost din nou marcată de strigătele "Jos Băsescu! Huo!" şi de fluierături.

La parada militară din Piaţa Arcului de Triumf au participat aproximativ 20.000 de persoane, conform estimărilor oficiale ale Jandarmeriei Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici