Ponta: Voi fi prima persoană ce va conduce viitorul model electric produs de Renault-Dacia

Premierul Victor Ponta a declarat joi la Mioveni că va fi prima persoană care va conduce viitorul model electric ce va fi produs de Renault-Dacia, spunând că automobilul va fi un model complet electric, "nu un hibrid", contribuţia investitorilor mari şi serioşi în România trebuind apreciată.

159 afișări
Imaginea articolului Ponta: Voi fi prima persoană ce va conduce viitorul model electric produs de Renault-Dacia

Ponta: Voi fi prima persoană ce va conduce viitorul model electric produs de Renault-Dacia

El a fost încântat de faptul că a aflat în premieră despre proiectul autourismului electric de la directorul general al Automobile Dacia, Jerome Olive, şi a apreciat contribuţia investitorilor mari şi serioşi în România, precum Renault.

"Îi mulţumesc domnului director, care din primul minut de întâlnire, mi-a prezentat proiectul privind maşinile electrice. M-am înscris deja să fiu primul care va folosi maşina electrică produsă de Renault Dacia, imediat ce proiectul va fi finalizat. Este electrică de-a dreptul, nici măcar hibrid. Apreciez foarte mult preocuparea pe care grupul Renault o are pentru protecţia mediului (...). Un proiect industrial care înseamnă atât de mult pentru export şi pentru PIB, dar şi pentru 10.000 de locuri de muncă, aici, la Mioveni. Am vrut să văd stadiul proiectelor care se desfăşoară aici, modul în care politicile guvernamentale pot sprijini investitorii mari şi serioşi, aşa cum este Renault în România", a declarat premierul Victor Ponta.

Întrebat dacă poate anticipa când va deveni proprietarul unei maşini electrice marca Dacia, premierul a evitat să se pronunţe, precizând că totul depinde de producător şi remarcând preocuparea Grupului Renault pentru realizarea unor vehicule mai puţin poluante.

"Vreau să apreciez foarte mult preocuparea pe care Grupul Renault o are pentru protecţia mediului, pentru a construi de fiecare dată maşini cu o tehnologie din ce în ce mai prietenoasă cu mediul ambiant. Această componentă a strategiei Renault, pentru mine, pentru toţi cei care suntem interesaţi de mediu, este de lăudat şi de apreciat", a mai precizat premierul Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a participat, joi, la Conferinţa Internaţională "Nuclear 2012" găzduită de ICN Mioveni, unde a prezentat o lucrare cu tema "Strategia pro­ducerii energiei nucleare, în context naţional şi internaţional".

Ulterior, premierul a ajuns la Uzina Dacia de la Mioveni, unde a vizitat linia de montaj, luând act de problemele şi doleanţele ridicate de directorul general al uzinelor, Jerome Olive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici