Ponta: Vom avea cinci funcţii de vicepreşedinte rezervate femeilor

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, după şedinţa CExN, că la Congresul partidului vor exista cinci funcţii de membru al BPN, echivalente funcţiilor de vicepreşedinte, rezervate exclusiv femeilor.

197 afișări
Imaginea articolului Ponta: Vom avea cinci funcţii de vicepreşedinte rezervate femeilor

Ponta: Vom avea cinci funcţii de vicepreşedinte rezervate femeilor

"Vom avea cinci funcţii de membri ai BPN echivalente cu vicepreşedinte care sunt rezervate doar doamnelor. Am mai câştigat una. Eu aş fi făcut şi mai multe. Deci va fi discriminare pozitivă, candidează doar doamnele", a spus Ponta.

El a arătat că CExN a decis şi asupra structurii de conducere care va fi propusă Congresului: preşedinte, preşedinte de onoare (Ion Iliescu), preşedintele Consiliului Naţional (funcţia care rămâne în Statut, dar pentru care nu se vor organiza alegeri), preşedinte executiv, 8 vicepreşedinţi regionali aleşi doar de colegii din regiuneie şi 8 vicepreşedinţi naţionali, aleşi în ordinea numărului de voturi obţinute.

Ponta a spus că la Congres vor fi invitaţi preşedintele Internaţionalei Socialiste, preşedintele PES, preşedinta organizaţiei de femei social-democrate europene, reprezentanţi ai partidelor parlamentare din România, cu excepţia PDL.

Preşedintele PSD a menţionat că şeful statului, Traian Băsescu, nu a fost invitat la Congresul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici