Popa a spus, în Indonezia, că nu a primit bani de la Vîntu. Tribunalul spune că mărturia nu e sinceră

Nicolae Popa, audiat ca martor în contextul cererii statului român de extrădare a sa din Indonezia, a afirmat că nu a primit bani de la Sorin Ovidiu Vântu, instanţa Tribunalului Bucureşti care a judecat cererea de arestare a celui din urmă afirmând că declaraţia lui Popa este "evident nesinceră".

28 afișări
Imaginea articolului Popa a spus, în Indonezia, că nu a primit bani de la Vîntu. Tribunalul spune că mărturia nu e sinceră

Popa a spus, în Indonezia, că nu a primit bani de la Vîntu. Tribunalul spune că mărturia nu e sinceră

"În ceea ce priveşte declaraţia numitului Popa Nicolae, audiat în calitate de martor în temeiul cererii de asistenţă judiciară adresată autorităţilor indoneziene, Tribunalul reţine că acesta recunoaşte faptul că este titularul unui cont deschis la o instituţie bancară din Indonezia, însă (spune că, n.r.) nu a primit sume de bani de la inculpatul Sorin Ovidiu Vîntu. Această din urmă susţinere va fi însă înlăturată întrucât este infirmată de întreg materialul probator administrat până în prezent, poziţia acestui martor fiind una evident nesinceră", se arată în motivarea Tribunalului Bucureşti.

Octavian Ţurcan, arestat şi el în acest dosar alături de SOV, a declarat, cu ocazia audierii sale în calitate de învinuit, că nu îl cunoaşte pe Nicolae Popa şi nici pe fratele acestuia. El a mai spus că nu a efectuat nici un transfer bancar pentru acesta, însă şi aceste susţineri au fost înlăturate de instanţă, întrucât "sunt infirmate de toate datele şi mijloacele de probă din dosar".

Ceilalţi doi co-inculpaţi, Sorin Ovidiu Vîntu şi Alexandru Stoian, s-au prevalat de dreptul la tăcere pe parcursul urmăririi penale, se mai arată în documentul citat.

"Urmărind datele rezultate din urmărirea penală efectuată până la acest moment şi analizate mai sus, Tribunalul concluzionează că la acest moment există indicii temeinice pentru a crea presupunerea rezonabilă că inculpaţii au săvârşit, cu vinovăţie, fapta de favorizare a infractorului, iar în cazul inculpatului Stoian complicitate la această faptă", se mai arată în motivare.

Sorin Ovidiu Vîntu se află în arest ca urmare a deciziei Tribunalului Bucureşti, care a emis un mandat de arestare pe numele său pentru 29 de zile pentru favorizarea infractorului. Omul de afaceri a contestat decizia la Curtea de Apel, instanţa urmând să se pronunţe asupra legalităţii măsurii preventive dispuse.

Vântu este acuzat că l-ar fi ajutat pe Nicolae Popa, un condamnat la 15 ani de detenţie pentru infracţiuni economice prins de autorităţile judiciare în Jakarta. Iniţial şi Vântu a fost acuzat în dosarul în care Popa a fost condamnat la închisoare, însă, ulterior, procurorii l-au scos de sub urmărire penală.

Popa "desfăşura activităţi economice" în Indonezia, având o firmă, şi locuia într-o casă pe malul mării, în insula Bali, susţin surse judiciare.

Într-o convorbire telefonică interceptată de autorităţile judiciare, Popa i-a sugerat lui Vîntu că ar putea trăi cu 200.000 de euro pe an în Indonezia, bani transmişi, prin conturi, de omul de afaceri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici