Populaţia din 4 oraşe, avertizată SĂ NU CONSUME apa de la robinet

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba a transmis, miercuri, o avertizare populaţiei din oraşele Alba Iulia, Blaj, Teiuş şi Ocna Mureş, prin care recomandă să nu consume apa de la robinet, care de câteva zile are culoare maronie şi conţine fier în exces.

2028 afișări
Imaginea articolului Populaţia din 4 oraşe, avertizată SĂ NU CONSUME apa de la robinet

Populaţia din 4 oraşe, avertizată SĂ NU CONSUME apa de la robinet (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba, în localităţile Alba Iulia, Blaj, Teiuş şi Ocna Mureş apa de la robinet are o culoare maronie de câteva zile, iar analizele au confirmat faptul că aceasta conţine fier peste limita normală.

"Prezenţa fierului în apă nu se presupune a fi toxică sau periculoasă pentru sănătate, însă pune probleme de acceptabilitate, de aceea este recomandabil ca nivelul de fier în apa potabilă să fie între 0,15-0,2mg/litru. Peste 0,2mg/litru poate schimba semnificativ gustul şi culoarea apei", se arată în comunicat.

Reprezentanţii DSP Alba le recomandă locuitorilor din cele patru oraşe să bea apă plată sau minerală sau apă din izvoarele locale conforme.

La rândul ei, compania de apă din Alba, SC APA CTTA, susţine că modificarea de culoare a apei a fost determinată de prezenţa fierului în exces din reţelele de distribuţie, pe fondul consumului crescut de apă în această perioadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici