"Porţi deschise pentru copii" şi "Parlamentul Copiilor", de 1 Iunie, la Camera Deputaţilor. Zgonea: "Să facem această instituţie mult mai bine înţeleasă de către cetăţeni"

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, i-a informat, marţi, pe deputaţi că la Palatul Parlamentului se organizează, de 1 Iunie, "Ziua Porţilor Deschise" şi "Parlamentul Copiilor".

592 afișări
Imaginea articolului "Porţi deschise pentru copii" şi "Parlamentul Copiilor", de 1 Iunie, la Camera Deputaţilor. Zgonea: "Să facem această instituţie mult mai bine înţeleasă de către cetăţeni"

"Porţi deschise pentru copii" şi "Parlamentul Copiilor", de 1 Iunie, la Camera Deputaţilor (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

"O să vă informez că, potrivit unei reguli pe care am statuat-o de mult timp, de 1 Iunie o să facem «Ziua Porţilor Deschise» şi «Parlamentul Copiilor», 31 mai - 1 iunie. O să păstrăm această obligaţie pe care o avem, să facem această instituţie mult mai bine înţeleasă de către cetăţeni", a spus Zgonea, la şedinţa de plen.

Potrivit unui comunicat al Camerei, copiii şi însoţitorii acestora vor putea vizita, gratuit, Palatul Parlamentului, sâmbătă, 31 mai, între orele 10.00 - 16.00. "Accesul se va face prin intrarea S1 (dinspre Parcul Izvor). În circuitul turistic au fost incluse, cu această ocazie, Cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, sala de plen, sălile «Mihai Viteazul» şi «C.A. Rosetti», precum şi sala de primiri oficiale, «I.G. Duca»", precizează sursa citată.

Evenimentul "Porţi deschise pentru copii" se află la a cincea ediţie, astfel de acţiuni fiind organizate şi în 2007, 2008, 2009 şi 2013 când, conform estimărilor, aproximativ 14.000 de copii şi însoţitori ai acestora au vizitat Camera Deputaţilor, se menţionează în comunicat.

De asemenea, duminică, 1 iunie, între orele 10.00 - 14.00, în cadrul evenimentului "Parlamentul copiilor", "copiii vor deveni parlamentari pentru o zi şi vor vota proiecte de legi iniţiate chiar de ei". Acţiunea este organizată în colaborare şi cu participarea elevilor de la mai multe şcoli din Bucureşti, mai informează Camera Deputaţilor.

"Şedinţa de plen a Parlamentului copiilor va fi condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Prin acest proiect, Camera Deputaţilor îşi propune să ofere tinerilor posibilitatea înţelegerii importanţei rolului şi funcţiilor Parlamentului României în cadrul sistemului instituţional democratic, precum şi oportunitatea de formare a unei viziuni practice asupra a ceea ce reprezintă, în mod real, activitatea parlamentară", precizează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici