PROPAGANDA PE TIMP DE RĂZBOI  Povestea de film poliţist a Marianei Viscemirska, fata din spitalul de la Mariupol prezentată de ruşi

Potrivit ruşilor, un video dezvăluie minciunile ucrainene, în timp ce Kievul susţine că femeia ar fi fost răpită şi obligată să spună o altă versiune; în realitate, cei care i-au reluat declaraţiile nu au putut obţine ceea ce îşi doreau.

13810 afișări
Imaginea articolului Povestea de film poliţist a Marianei Viscemirska, fata din spitalul de la Mariupol prezentată de ruşi

Povestea de film poliţist a Marianei Viscemirska, fata din spitalul de la Mariupol prezentată de ruşi

Un nou video al fetei de la maternitatea Mariupol are deja milioane de vizualizări. Site-urile ruseşti titează: „Minciuna dezvăluită”.

Interviul înregistrat probabil într-un spital din Doneţk, capitala pro-rusă a Donbass-ului ocupat, este confuz. Operaţiunea media pare să se bazeze mai mult pe superficialitatea titlurilor şi pe interpretări decât pe dezvăluirile fetei.

Femeia, încă în curs de recuperare după cezariană, ar fi fost forţată să spună lucruri plăcute Moscovei. S-au făcut 28 de tăieturi asupra propoziţiilor sale, lăsate fără sens deplin, într-un interviu de 6,45 minute.

Mariana Viscemirska a făcut titluri în întreaga lume, fiind una dintre victimele atentatului cu bombă la spitalul din Mariupol, de pe 9 martie. Putea fi văzută gravidă, cu o burtă de 9 luni mergând printre dărâmături. În jurul ei, maşini în flăcări, întreaga faţadă a clădirii degradată, sticlă şi moloz.

În câteva ore, Mariana a devenit „fata în pijamale cu buline”, victimă a războiului într-un spital. Ea şi o altă femeie în travaliu luată dintre dărâmături. În ziua bombardamentului, Mariupol a fost rupt de lume. Dar 3 reporteri Associated Press au rămas în oraş. Ei sunt cei care au surprins scena.

Confuzia celor două femi gravide

Cu toate acestea, maşina de propagandă rusă prezintă altă versiune. „Fata în pijama cu buline este o bloggeriţă”, apoi o actriţă plătită pentru a pune în scenă un fals, ca să dea vina pe ambasada Rusiei la Londra.

Potrivit trolilor ruşi, tot episodul bombardamentului spitalului este un fals orchestrat de „neonaziştii batalionului Azov” prezenţi la Mariupol tocmai pentru a acuza armata moscovită de crime de război. Se mai spune că Mariana a jucat două roluri într-o comedie: întâi stând în picioare, cu câteva stropi de ketchup pe faţă, apoi întinsă pe targă şi prefăcându-se a fi o altă gravidă.

Realitatea iese la iveală în câteva ore: două femei au fost rănite atunci, cea aflată pe targă a murit cu bebeluşul pe care îl purta, şi Mariana, care a născut, în schimb, o fetiţă.

Mariana Viscemirska s-ar afla la Doneţk, capitala uneia dintre cele două republici independente recunoscute de Moscova. La fel ca mulţi mariupoleni, s-a trezit în sectorul controlat de armata lui Putin, după ce a preferat să părăsească ruinele de nelocuit.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici