"Povestea Poveştilor" de Creangă, lectură interzisă minorilor, oferită premiu la clasa a IV-a

Doi elevi de clasa a IV-a dintr-o localitate din Timiş au primit ca premiu, la încheierea anului şcolar, volumul "Poveşti, povestiri, amintiri din copilărie" de Ion Creangă, care conţine şi "Povestea Poveştilor", lectură interzisă minorilor, directorul şcolii sesizând ISJ şi Protecţia Copilului.

682 afișări
Imaginea articolului "Povestea Poveştilor" de Creangă, lectură interzisă minorilor, oferită premiu la clasa a IV-a

"Povestea Poveştilor" de Creangă, lectură interzisă minorilor, oferită premiu la clasa a IV-a (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Adjunctul şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş, Aura Danielescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că ISJ a fost sesizat de către directorul şcolii din localitatea Gottlob că doi elevi au primit ca premiu la final de an şcolar cartea "Poveşti, povestiri, amintiri din copilărie" de Ion Creangă şi care conţine "Povestea Poveştilor", în care există cuvinte obscene şi este nepotrivită pentru minori.

"Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş a fost sesizat de directorul şcolii din localitatea Gottlob că doi elevi de clasa a IV-a din localitate au primit ca premiu o carte scrisă de Ion Creangă şi care conţine, printre altele, opera «Povestea Poveştilor», o lectură interzisă minorilor. De asemenea, directorul a sesizat şi editura, precum şi Protecţia Copilului", a declarat Aura Danielescu.

Potrivit acesteia, cărţile erau învelite în ţiplă, iar persoana care le-a cumpărat nu avea de unde să ştie ce poveşti conţine volumul.

Aura Danielescu a mai spus că doar una dintre familii a returnat cartea la şcoala din Gottlob şi că a primit o alta în schimb.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici