Prahova: Anchetatorii cer arestarea preventivă a două persoane în cazul căminelor de bătrâni ilegale

Anchetatorii cer arestarea preventivă a două persoane reţinute, miercuri seară, în dosarul căminelor de bătrâni ilegale de la Păuleşti şi Ploieşti, fiind vorba despre femeia care administra afacerea şi o îngrijitoare care ar fi legat de pat o bătrână.

144 afișări
Imaginea articolului Prahova: Anchetatorii cer arestarea preventivă a două persoane în cazul căminelor de bătrâni ilegale

Prahova: Anchetatorii cer arestarea preventivă a două persoane în cazul căminelor de bătrâni ilegale (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Prahova, Georgian Drăgan, femeia care coordona căminele de bătrâni neautorizate de la Ploieşti şi Păuleşti şi una dintre îngrijitoarele care lucra în căminul de la Păuleşti au fost reţinute, miercuri seară, pe bază de ordonanţă, iar joi vor fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă, ordonanţele de reţinere pe numele celor două expirând joi seară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cornelia Zidaru, care s-ar afla, potrivit anchetatorilor, în spatele afacerilor cu căminele ilegale de la Ploieşti şi Păuleşti, este acuzată de lipsire de libertate, după ce mai mulţi dintre bătrânii descoperiţi în căminul ilegal pe care aceasta îl conducea în localitatea Păuleşti, situată la câţiva kilometri de Ploieşti, au afirmat că sunt ţinuţi acolo împotriva voinţei lor.

Cea de-a doua femeie, îngrijitoare în cadrul căminului, este acuzată tot de lipsire de libertate, după ce anchetatorii au vizionat un film, publicat în presa locală, în care apare o bătrână legată de pat.

Surse apropiate anchetei au afirmat că este posibil ca în cazul celor două femei să fie extinse cercetările şi pentru comiterea altor infracţiuni împotriva sănătăţii şi integrităţii persoanei.

Instanţa de judecată va stabili, joi, dacă pe numele celor două vor fi emise mandate de arestare preventivă sau dacă acestea vor fi cercetate în libertate.

Între timp, unii dintre bătrânii internaţi în centrul de la Păuleşti, care acum se află în diverse spitale din Prahova, au povestit presei despre tratamentele inumane la care au fost supuşi pe perioada şederii lor în azilul ilegal.

Bătrânii spun că erau ţinuţi neschimbaţi, beneficiau de un singur scutec absorbant pe zi în cazul celor care nu se puteam deplasa la grupurile sanitare şi că au fost situaţii în care au fost chiar abuzaţi fizic de către îngrijitorii din centru.

Potrivit anchetatorilor, fiecare dintre bătrânii găsiţi în cele două cămine ilegale va fi supus unui examen medico-legal.

Anchetatorii au stabilit, de asemenea, că aceeaşi femeie, Cornelia Zidaru, conducea şi un al doilea cămin ilegal, descoperit în Ploieşti, în care au fost găsiţi trei bătrâni.

Iniţial, în urma descinderilor de la Păuleşti, anchetatorii au afirmat că în căminul ilegal din această localitate au fost descoperiţi 37 de bătrâni, însă ulterior s-a constatat că doar 31 dintre persoanele găsite în cămin erau rezidente acolo, celelalte şase fiind din afara căminului.

La Ploieşti au fost descoperiţi alţi trei bătrâni internaţi în căminul ilegal condus de Cornelia Zidaru.

Toţi cei 34 de bătrâni din cele două cămine ilegale au fost internaţi la spitale din Câmpina şi Băicoi, unde vor rămâne şi în zilele următoare. Fiecare dintre ei va fi supus unui examen medico-legal, a precizat reprezentantul IPJ Prahova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici