Prahova: Bărbat mort, lăsat de familie la capela cimitirului ca să fie îngropat de autorităţi

Un prahovean mort la 55 de ani a fost lăsat de familie în capela cimitirului "Mihai Bravu”, din Ploieşti, ca să fie îngropat de autorităţi, rudele motivând că nu au nicio sursă de venit şi nu au bani să-l înhumeze, cheltuielile fiind suportate de angajaţii firmei care administrează cimitirele.

546 afișări
Imaginea articolului Prahova: Bărbat mort, lăsat de familie la capela cimitirului ca să fie îngropat de autorităţi

Prahova: Bărbat mort, lăsat de familie la capela cimitirului ca să fie îngropat de autorităţi

Reprezentanţii firmei care administrează cimitirele din Ploieşti au avut parte, săptămâna trecută, de un incident mai puţin obişnuit: o familie din Ploieşti a mers la capela cimitirului "Mihai Bravu” cu un mort, oamenii lăsându-l acolo, să îl îngroape autorităţile, spunând că ei sunt săraci şi nu au bani de înmormântare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Incidentul, care a avut loc joi, a fost făcut public luni de către reprezentanţii SC Servicii de Gospodărire Urbană (SGU) din Ploieşti, firmă care aparţine Consiliului Local Ploieşti şi care administrează cimitirele din oraş.

Conform reprezentanţilor firmei care are în administrare cimitirele, bărbatul decedat, în vârstă de 55 de ani, a fost adus într-un sicriu şi depus la capelă, iar familia acestuia a spus că nu are niciun venit şi, în consecinţă, nu poate suporta cheltuielile de înmormântare.

Înainte de a pleca şi de a lăsa mortul la capelă, rudele le-au dat angajaţilor de la cimitir toate documentele care atestă că decesul nu ridică suspiciuni.

Puşi în faţa acestei situaţii, angajaţii SC SGU Ploieşti au strâns bani, iar a doua zi l-au înhumat pe bărbat.

Reprezentanţii firmei care administrează cimitirul bănuiesc că sicriul în care a fost adus mortul fusese dat familiei de către persoane care, cunoscând situaţia precară a acesteia, au decis să îi ajute cumpărând un sicriu.

În urma verificărilor făcute de autorităţile locale în baza de date a Primăriei, acestea au aflat că familia care şi-a lăsat mortul la cimitir nu se află în evidenţa Administraţiei Serviciilor Sociale Comunitare, care se ocupă de persoanele defavorizate, şi, în aceste condiţii, nu ar fi beneficiat de subvenţiile acordate acestei categorii de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici