Prahova: Bărbaţi acuzaţi că au înşelat 36 de persoane prin metoda "câştiguri premii", reţinuţi

Doi bărbaţi din Prahova au fost reţinuţi, fiind acuzaţi că, împreună cu un complice, au înşelat 36 de persoane pe care le contactau telefonic şi le spuneau că au câştigat premii de 20.000 de euro, cerându-le să achite comisioane pentru a primi banii, prejudiciul în acest caz depăşind 28.000 de lei.

249 afișări
Imaginea articolului Prahova: Bărbaţi acuzaţi că au înşelat 36 de persoane prin metoda "câştiguri premii", reţinuţi

Prahova: Bărbaţi acuzaţi că au înşelat 36 de persoane prin metoda "câştiguri premii", reţinuţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Conform unui comunicat dat publicităţii de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, poliţiştii ploieşteni anchetează activitatea infracţională a trei persoane care au înşelat, în decurs de câteva luni, 36 de pesoane din toată ţara, folosind metoda "câştiguri premii".

Astfel, suspecţii contactau telefonic diverse persoane pretinzând că sunt angajaţi ai unor firme de telefonie. Ulterior, ei le spuneau victimelor că au câştigat un premiu în valoare de 20.000 de euro, dar că, pentru a primi banii, trebuie să achite comisioane. Unii dintre cei contactaţi au trimis diverse sume, cea mai mare sumă trimisă de o persoană fiind de 11.800 de lei.

În perioada 29 august 2012 - 23 noiembrie 2012, cei trei suspecţi au ridicat sumele provenite din înşelăciuni, valoarea totală a prejudiciului fiind, potrivit estimrilor poliţiştilor, de 28.420 de lei.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz după ce şapte persoane, toate din Ploieşti, au depus reclamaţii privind înşelăciunile. Extinzând cercetările, anchetatorii au identificat şi alte victime din mai multe localităţi din ţară, numărul celor înşelaţi ridicându-se la 36.

Cu toate acestea, doar cinci dintre cei care locuiesc în afara Ploieştiului şi care au căzut victime cale elor trei suspecţi au depus plângeri la Poliţie în localităţie de domiciliu.

Doi dintre cei trei suspecţi au fost depistaţi şi reţinuţi pe bază de ordonanţă, ei urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Cel de-al treilea suspect este cercetat în libertate, însă anchetatorii vor cere mandate de arestare şi pe numele său, fiind acuzat de complicitate la înşelăciune în formă continuată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici