Predoiu face apel la magistraţi sa-şi reia activitate

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a făcut, luni, un apel la magistraţi să-şi reia activitatea, precizând că problemele ridicate de judecători şi procurori au fost rezolvate de Guvern prin rectificarea bugetară şi prin proiectul Legii unice de salarizare.

17 afișări
Imaginea articolului Predoiu face apel la magistraţi sa-şi reia activitate

Predoiu face apel la magistraţi sa-şi reia activitate (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul Justiţiei a subliniat că este necesară normalizarea activităţii judecătorilor delegaţi de la Registrul Comerţului, arătând că afectează direct economia naţională, iar escaladarea protestului ar fi un gest de presiune nejustificată şi iresponsabilă.

Cătălin Predoiu a precizat că bugetul Ministerului Justiţiei a fost suplimentat cu 111 milioane de lei, astfel că la capitolul "cheltuieli bunuri şi servicii" bugetul pentru 2009 să fie de 158 de milioane de lei.

Concret, la acest capitol, bugetul s-a majorat cu 65 de milioane de lei, astfel încât a ajuns să fie cu şase la sută mai mare faţă de 2008.

Ministrul a afirmat că nu există riscul întreruperii activităţii instanţelor, datele privind execuţia bugetară arătând că fondurile necesare pentru funcţionarea lor au fost alocate, însă instanţele sunt responsabile pentru gestionarea banilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici