Prefect Timiş: Pieţele de vechituri s-ar putea redeschide începând cu 1 iulie

Prefectul judeţului Timiş, Zoltan Nemeth, susţine că târgurile, bâlciurile şi talciocurile ar putea fi deschise din 1 iulie, dacă la nivel naţional se atinge ţinta de vaccinare pentru luna în curs.

98 afișări
Imaginea articolului Prefect Timiş: Pieţele de vechituri s-ar putea redeschide începând cu 1 iulie

Sursa foto: Facebook

Prefectul, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş şi primarul Timişoarei au cerut în urmă cu o săptămână Guvernului şi CNSU să reanalizeze măsura suspendării activităţii pieţelor de vechituri.

Prefectul judeţului Timiş, Zoltan Nemeth, susţinea atunci că activitatea târgurilor, bâlciurilor şi talciocurilor, în categoria cărora se înscriu şi pieţele de vechituri, este în continuare suspendată la nivel naţional, conform HG privind prelungirea stării de alertă, nefiind stabilită o rată de incidenţă pe localitate sau judeţ pentru închiderea sau deschiderea lor.

„Am formulat această solicitare comună, deoarece considerăm că nu se mai justifică suspendarea activităţii acestor târguri, bâlciuri şi talciocuri, în contextul relaxării restricţiilor din ultima perioadă, raportat la faptul că activitatea acestora se desfăşoară în cele mai multe cazuri în spaţii deschise”, a arătat prefectul.

Conform acestuia, aceste târguri au un rol economic important în comunităţile locale.

Prefectul a anunţat miercuri că târgurile, bâlciurile şi talciocurile ar putea fi deschise din 1 iulie.

„Vestea bună este că răspunsul nu a întarziat şi, în urma analizelor efectuate de către specialişti din cadrul structurilor care gestionează combaterea efectelor pandemiei de Covid 19 a fost stabilit în calendarul agreat de relaxare a măsurilor ca târgurile, bâlciurile şi talciocurile să fie redeschise din data de 1 iulie 2021, dacă la nivel naţional se atinge ţinta de vaccinare pentru luna în curs”, a scris Zoltan Nemeth pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici