Prefectul Constanţei, în izolare după ce o angajată a Prefecturii a fost confirmată cu noul coronavirus

  • O angajată a Prefecturii Constanţa a fost confirmată cu noul coronavirus.
  • Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă.
  • Prefectul judeţului şi echipa sa sunt în autoizolare.
260 afișări
Imaginea articolului Prefectul Constanţei, în izolare după ce o angajată a Prefecturii a fost confirmată cu noul coronavirus

O angajată a Prefecturii Constanţa a fost confirmată cu noul coronavirus FOTO Hepta

Potrivit unui comunicat al DSP Constanţa, epidemiologii au demarat o anchetă în cazul angajatei Prefecturii Constanţa, confirmată pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

„Din primele date ale anchetei, a reieşit că salariata a intrat în contact cu soţul (confirmat pozitiv COVID, duminică, 5 iulie, fiind simptomatic). Atât ea (fără simptome), cât şi soţul sunt internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. În cadrul anchetei au fost identificaţi toţi contacţii apropiaţi, s-au recoltat exudate naso-faringiene pentru testare RT-PCR COVID-19 si şi s-a recomandat izolarea la domiciliu pe durata incubaţiei maxime, de 14 zile”, arată DSP Constanţa.

O nouă testare se va face în ziua a şaptea după primul test.

De asemenea, DSP precizează că a fost făcută dezinfecţie a suprafeţelor de lucru, a aerului, în spaţiile frecventate de angajata Prefecturii, la serviciu.

Persoanele izolate la domiciliu vor contacta medicii de familie, pentru monitorizare şi concediu medical, mai spun epidemiologii.

Prefectura Constanţa a transmis, luni, faptul că în urma confirmării primului caz de coronavirus în Prefectura Constanţa, prefectul George-Sergiu Niculescu şi echipa sa vor intra în autoizolare până la efectuarea testului şi aflarea rezultatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici