Prefectul de Bacău cere grădiniţelor să informeze corect părinţii

Prefectul judeţului Bacău, Leonard Ioan Bulai, le-a cerut grădiniţelor din judeţ să informeze corect părinţii cu privire la posibilitatea continuării activităţilor educaţionale pe perioada vacanţei de primăvară.

235 afișări
Imaginea articolului Prefectul de Bacău cere grădiniţelor să informeze corect părinţii

Mesajul prefectului

Potrivit Prefecturii Bacău, în conformitate cu Ordinul ministrului Educaţiei, pe perioada vacanţelor, în unităţile de învăţământ cu nivel preşcolar se pot organiza activităţi educative cu copiii, cu prezenţă fizică, cu avizul Direcţiei de sănătate publică.

Decizia se ia de către conducerea şcolii, dar ea trebuie corelată cu informarea şi consultarea părinţilor, paşi obligatorii şi o conduită firească în relaţie părinte-şcoală, susţin reprezentanţii Prefecturii.

„În urma unei discuţii pe care am purtat-o în această dimineaţă cu inspectorul şcolar general, prof. Ida Vlad, am aflat că nu toate unităţile de învăţământ care au în subordine grădiniţe au cerut aceste avize de la DSP. Drept urmare, solicit conducerilor şcolilor să le prezinte părinţilor şi această opţiune, de continuare a activităţilor educative în grădiniţe şi în perioada 12-29 aprilie 2021. Părinţii au posibilitatea de a depune cereri în acest sens şi îi încurajez să se informeze, la rândul lor, de la cadrele didactice sau direct de la unităţile de învăţământ”, a transmis prefectul judeţului Bacău, Leonard Ioan Bulai.

Acesta susţine că Direcţia de Sănătate Publică va avea în vedere numărul de cereri şi va aviza funcţionarea unităţilor şi în această perioadă, în condiţii de siguranţă atât pentru preşcolari, cât şi pentru cadrele didactice şi personalul angajat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici