Prefectul de Bacău, după arestarea lui Stavarache: Voi monitoriza personal lucrările din municipiu

Prefectul judeţului Bacău, Dorian Pocovnicu, susţine că se va ocupa personal de modul în care se derulează lucrările la infrastructura din municipiul Bacău, odată cu arestarea preventivă a primarului Romero Stavarache şi ţinând cont că unul dintre viceprimari a demisionat în urmă cu două săptămâni.

279 afișări
Imaginea articolului Prefectul de Bacău, după arestarea lui Stavarache: Voi monitoriza personal lucrările din municipiu

Romeo Stavarache (Imagine: Mircea Rosca/ Mediafax Foto)

Lucrările de infrastructură care se derulează în prezent în municipiul Bacău vor fi monitorizate personal de prefectul judeţului, Dorian Pocovnicu, care i-a convocat deja pe responsabilii firmelor ce derulează activităţi de asfaltare sau de montare a pavelelor pe trotuare din oraş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu susţine că a luat această decizie în urma arestării primarului de Bacău, Romeo Stavarache, şi a demisiei, în urmă cu două săptămâni, a unuia dintre cei doi viceprimari ai municipiului, din motive de sănătate.

"În contextul în care în Primăria Bacău activează doar cu un singur viceprimar, voi monitoriza personal modul în care se derulează lucrările de infrastructură în oraş. I-am convocat deja pe secretarul municipiului şi pe responsabilii firmelor care derulează lucrări pentru a vedea care este stadiul acestora, indiferent că vorbim de proiecte cu finanţare guvernamentală sau cu fonduri de la Uniunea Europeană. Le-am solicitat constructorilor să-şi desfăşoare în continuare activitatea, conform procedurilor legale licitate”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX prefectul judeţului Bacău, Dorian Pocovnicu.

Primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, arestat preventiv pentru luare de mită, a fost suspendat din funcţie, miercuri, printr-un ordin al prefectului judeţului, Dorian Pocovnicu, atribuţiile edilului fiind preluate, în baza aceluiaşi document, de către viceprimarul Vasile Tescaru.

"Ordinul de suspendare din funcţie a primarului Romeo Stavarache este valabil până la eventuala emitere a unei alte hotărâri de către instanţă prin care se suspendă măsura arestului preventiv. Dacă după 29 de zile măsura arestului preventiv este prelungită, atunci voi emite un nou ordin prin care primarul Romeo Stavarache va fi suspendat în continuare din funcţie”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX prefectul judeţului Bacău, Dorian Pocovnicu.

Romeo Stavarache a fost arestat preventiv, marţi, de Curtea de Apel Bacău, pentru 30 de zile, după ce procurorii DNA solicitaseră acest lucru întrucât edilul a luat legătura cu ceilalţi inculpaţi din dosar.

De asemenea, magistraţii Curţii de Apel Bacău au emis mandate de arestare preventivă şi pe numele lui Liviu Cenuşă şi al lui Liviu Goian, cercetaţi în acelaşi dosar.

Primarul Stavarache a fost reţinut, săptămâna trecută, de DNA pentru că ar fi primit mită peste 2,3 milioane de lei de la patru oameni de afaceri, iar ulterior Curtea de Apel Bacău a decis ca acesta să fie cercetat sub control judiciar.

Decizia Curţii de Apel Bacău a fost contestată la instanţa supremă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici