PREMIERĂ: Bazin de înot didactic, asemenea unuia olimpic, construit într-o comună cu bani de la Compania Naţională de Investiţii

Un bazin de înot didactic, care se aseamănă cu unul olimpic, însă este mai mic, va fi construit în comuna Gârbova din judeţul Alba, locuită odinioară de saşi, Compania Naţională de Investiţii (CNI) aprobând în premieră un asemenea proiect în mediul rural, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1749 afișări
Imaginea articolului PREMIERĂ: Bazin de înot didactic, asemenea unuia olimpic, construit într-o comună cu bani de la Compania Naţională de Investiţii

PREMIERĂ: Bazin de înot didactic asemenea unui olimpic, construit într-o comună cu bani de la Compania Naţională de Investiţii

CNI a aprobat pentru prima dată o astfel de investiţie în mediul rural. Bazinul didactic se aseamănă cu unul olimpic, însă este mult mai mic.

În vecinătatea zonei în care se va construi bazinul se află lacul, o sală de sport şi un teren de fotbal sintetic.

Comuna Gârbova era locuită odinioară de saşi, fiind una dintre puţinele din Alba în care numărul locuitorilor este în creştere. Aici locuiesc 2.100 de persoane, între care mai sunt şi câteva familii de saşi.

Comuna este cunoscută pentru Cetatea Greavilor, constituită în a doua jumătate a secolului al XIII-lea de saşii chemaţi aici de regele Ungariei, Geza I (1141-1161), pentru a apăra graniţele voievodatului.

În Cetatea Gravilor se află ”Tunul Slăninilor”, care poartă această denumire după ce sute de ani a fost locul comun de depozitare a preparatelor tradiţionale de porc, când nu existau frigidere. De dragul păstrării tradiţiei, saşii care au rămas îşi depozitează şi acum slăninile în turn.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici