Premieră de Ziua Maghiarilor la Cluj-Napoca: Drapelul românesc alături de steagurile UE, Ungariei şi secuiesc

Peste 800 de persoane au participat, vineri, la un marş de comemorare a zilei de 15 Martie, desfăşurat în centrul municipiului Cluj-Napoca, participanţii având steaguri ale Ungariei, Uniunii Europene, drapelul secuiesc, dar şi tricolorul românesc.

1442 afișări
Imaginea articolului Premieră de Ziua Maghiarilor la Cluj-Napoca: Drapelul românesc alături de steagurile UE, Ungariei şi secuiesc

Drapelul secuiesc, dar pentru prima dată şi steagul românesc, de Ziua Maghiarilor, la Cluj-Napoca (Imagine: Raul Stef/Arhiva Mediafax Foto)

Sute de etnici maghiari, reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai partidelor şi elevi, s-au adunat, vineri dimineaţă, la Institutul Teologic Reformat din Cluj-Napoca, de unde au pornit într-un marş prin centrul oraşului, până la Biserica Romano-Catolică "Sfântul Mihail".

Conform estimărilor jandarmilor, peste 800 de oameni au participat la marş.

Ei au avut steaguri ale Ungariei, ale Uniunii Europene, drapelul secuiesc, dar şi un tricolor românesc, pentru prima dată.

Manifestanţii au fost însoţiţi de o fanfară şi au intonat cântece religioase, tradiţionale maghiare, precum şi imnul Ungariei.

La ora transmiterii acestei ştiri, participanţii asistă la o slujbă religioasă oficiată în Biserica Romano-Catolică "Sfântul Mihail", iar ulterior va avea loc o depunere de coroane de flori la plăcuţa de pe fostul hotel Biasini, unde a dormit, în 1848, poetul şi revoluţionarul Petofi Sandor.

Marşul a fost supravegheat de Poliţie şi jandarmi, nefiind înregistrate incidente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici