Premieră la Iaşi: Doi studenţi străini au fost aleşi în Senatul UMF Iaşi

  • Doi studenţi străini în Senatul UMF Iaşi
  • Anna Bella Burciu şi Camil Bourhila vor reprezenta peste 2400 de studenţi
  • Unul dintre „senatorii internaţionali” are rădăcini române
316 afișări
Imaginea articolului Premieră la Iaşi: Doi studenţi străini au fost aleşi în Senatul UMF Iaşi

Premieră la Iaşi: Doi studenţi străini au fost aleşi în Senatul UMF Iaşi

Premieră pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" Iaşi. Doi studenţi străini au fost desemnaţi să-şi reprezinte colegii în Senatul universităţii. Alegerile au fost desfăşurate online la începutul acestui an. Anna-Bella Burciu studentă în anul V pe linia de predare în limba engleză şi Camil Bourhila student în anul IV pe linia de predare în limba franceză, amândoi la Facultatea de Medicină Generală se alătură profesorilor în luarea deciziilor pentru toţi studenţii.

Anna – Bella Burciu – studentă anul V la Facultatea de Medicină General: Alegerile pentru studenţi sunt o oportunitate foarte importantă pentru a participa la viaţa universităţii şi pentru a contribui la funcţionarea acesteia. Anul acesta, pentru noi, studenţii de la limba engleză, a fost oportunitatea de a alege un reprezentant în Senat. Eu cred că unica modalitate de a obţine îmbunătăţiri este de a lucra şi a contribui la realizarea lor şi de asta am ales să candidez. 

Anna Bella vorbeşte limba română destul de bine, iar asta nu se datorează celor cinci ani petrecuţi în România, ci provenienţei. Anna Bella s-a născut la aproximativ 130 de km de Iaşi şi a ştiut dintotdeauna ce va deveni atunci când va fi adult.

Camil Bourhila este născut şi crescut în Paris, dar adoptat de Iaşi, după cum spune el. Din primii ani de studiu a combinat timpul dedicat învăţăturii cu diferite poziţii în asociaţii studenţeşti. Energic şi mereu cu un zâmbet larg, viitorul medic abia aşteaptă să se facă auzit în Senatul UMF. Stăpâneşte limba română şi poate purta o conversaţie doar atunci când intervievatul nu îi vorbeşte în dulcele grai moldovenesc care, uneori, grăbeşte cuvintele.

Camil Bourhila – student anul IV la Facultatea de Medicină Generală: Mi se pare grozav faptul că universitatea integrează pe deplin studenţi din fluxul englez şi francez în instituţiile de conducere a universităţii. 

În prezent, la UMF Iaşi studiază 1.021 de studenţi la programele de predare în limba engleză şi 1.189 la cele în limba franceză, cărora li se adaugă 276 de studenţi internaţionali care studiază la liniile de predare în limba română. Senatul universităţii este compus din 75% personal didactic şi de cercetare şi din 25% reprezentanţi ai studenţilor.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici